Chrysler Pt Cruiser: radio

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2liter

hallo ;

ik heb een probleem ,mijn radio heeft van het begin toen ik hem kocht al problemen mee gehad ,namelijk ,1e week deed de verlichting wel dan dan niet,op een gegeven moment geen verlichting meer in de radio ,nu speelt de radio helemaal niet ,toch staat er stroom op want als ik er een cd induw pakt hij hem wel, maar speelt niet ,komt er wel uit dus ,weet iemand hier de uitkomst van p.s zekering ook nagekeken is goed .
alvast bedankt groeten marcel

sjelleke1966

Geplaatst door sjelleke1966 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler PT Cruiser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

jvr (0), 8 jaar geleden

Marcel,

Over welk type/merk radio gaat het, origineel Chrysler of achteraf ingebouwd?

Als het de originele Chrysler radio is (groen display en groene verlichting en met de grote zwarte indruk aan/uit-knop, die ook het volume bedient), dan wordt de verlichting van de toetsen gelijk ingeschakeld met het aanzetten van de verlichting van de auto. Hierbij dimt het display van de radio. Met de "dimmer" knop die ook de lichtsterkte van het dashboard regelt, dimt ook de verlichting van de radio mee.

De radio ontvangt drie draden waar 12V op staat: 1x continu (accu), 1x geschakeld (contactslot), 1x voor de verlichting. Als alleen de "continu" nog maar verbinding maakt, worden cd's wel ingenomen en uitgeworpen, maar kan hij niet inschakelen en werkt de verlichting ook niet.

Als het geen Chrysler radio is, kan bovenstaande misschien (gedeeltelijk) van toepassing zijn. Maar in beide gevallen zou ik de connector aan de achterzijde even goed aandrukken. Let op dat je bij het los nemen van de connector mogelijk een code nodig hebt om hem weer in te kunnen schakelen (hoort in de gebruikershandleiding te zijn bijgeschreven, maar wordt soms ook op de radio zelf geschreven).

sjelleke1966 (0), 8 jaar geleden

okee bedankt

Peter Schouten (0), 8 jaar geleden

Controleer ook een eventuele zekering achterop de radio (indien van toepassing).

sjelleke1966 (0), 8 jaar geleden

alleen de verlichting van de display werkt niet, is trouwens orginele radio van pt cruiser .
de rest van de radio verlichting werkt wel .

sjelleke1966 (0), 8 jaar geleden

zal ik doen bedankt peter

sjelleke1966 (0), 8 jaar geleden

nou hij speelt weer probleem was de code van de radio maar ik kon niet op het scherm zien wat ik intoets de rest van de verlichting
van de radio doet het behalve op het scherm ,doet het nog steeds niet heb gekeken naar zekeringen ,die waren goed achter op de radio ook niks ,ik weet het niet ,maar hij speelt weer dat is het belangrijkste.
groeten marcel.

jvr (0), 8 jaar geleden

Als de toetsenverlichting werkt, maar het display niet, dan is het display zelf waarschijnlijk defect of de aansturing daarvan. Dit is behoorlijk lastig te repareren aangezien het display werkt met verschillende spanningen. Een uitgebreide video van iemand met een soortgelijk probleem: https://www.youtube.com/watch?v=SfagI3HK...

In het kort, het display was in orde, maar de elektronica die hem aanstuurt niet. Het eenvoudigst is dan om een andere radio van een sloperij te halen en het front over te zetten. Let er wel op dat het exact de zelfde radio is.

sjelleke1966 (0), 8 jaar geleden

okee bedankt goede tip groetjes marcel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler PT Cruiser of stel zelf een nieuwe vraag.