Chrysler Stratus: RAMP: Backfire en daarna vol gas!!

Bouwjaar: 1995

LPG G3 sinds 2001, 138000 echte kms, goed onderhouden, prachtige auto, special paint goudkleurig...
Vanmiddag was het zover: ik had wat korte stops, van het ene stoplicht naar het andere. De auto hield ook wat in en bij het voor de zoveelste maal optrekken... BENGGGG...een flinke backfire vanonder de motorkap. De auto sloeg af. Ik moest aan de kant, dus ik moest wel starten...De motor loeide permanent op 4000 toeren. Afgezet en de ANWB erbij. Deze constateerde dat de gasklep wel reageerde op het pedaal, maar het loeien bleef. Mijn gaspedaal voelt 'anders' aan. Volgens mij een kleinere uitslag. De auto is opgetakeld en naar mijn huis gebracht.Morgen (inmiddels vandaag) ga ik eens kijken of ik iets kan vinden. Iemand enig idee wat ik kan verwachten? Ik baal stevig van dat gebackfire. De laatste tijd deed hij dat wel meer, maar niet zo hard. Meer een 'pffft'..
Ik had al (in het donker) bemerkt dat zeker 1 bougiekabel vonkte naar het kleppendeksel en had daar al wat isolatie omheen gewikkeld. Ik was wel van plan bougies en kabels te vernieuwen, maar druk, druk... Nu moet ik wel (als ik tenminste bovenstaand probleem opgelost krijg) Ik had me al wel georienteerd op andere/betere dan de standaarbougies/kabels in verband met de LPG. Is dit verstandig? Groetjes. Cees

wanner

Geplaatst door wanner (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

primera p11 (0), 18 jaar geleden

Je had het gelijk moeten verhelpen, want op lpg heel belangrijk.
Waarschijnlijk is nu het luchtfilterhuis beschadigt en de gasklep krom en wil niet meer soepel bewegen.
Dit gaat geld kosten.

wanner (0), 18 jaar geleden

Dat klopt wel ,ja. Het luchtfilterhuis was gescheurd en de bobine was kapot. Dat snap ik nog niet. Ik heb het gat met polyester dichtgemaakt en een andere bobine. Ik heb tevens een soort van klep gefabriceerd, zodat het huis niet weer zal scheuren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.