Chrysler 300C: schuif kantelde werkt niet meer

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 642982, Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 160

Ik had vorige ineens een lekkage in het dak,de lekkage kwam zelfs door het hemeltje heen,nu heb ik het hele hemeltje met pijn en moeite eruit gehaald.
De water afvoer slang bleek verstopt te zitten,ik hem hem door geblazen met de compressor.
Maar het schuif kanteldak werkt helaas niet meer,nu heb ik natuurlijk een vermoeden dat het motortje kapot is gegaan door de vocht.

Eerst natuurlijk op zoek naar een kapotte zekering,de chrysler bezit alle opties en elke optie is zoals gewoonlijk voorzien van een zekering,in het boekje staat namelijk helemaal geen zekering vermeld die bij het dakraam hoort!
Dus contact gehad met chrysler dealer uit Zwolle en volgens hem moest zekering nummer 44 in de zekerings kast onder de motorkap de boosdoener zijn,terwijl mijn zekeringkast maar tot 27 loopt...
Hij had dit opgezocht via mijn chassisnummer en bleef volhouden dat het nummer 44 was die niet eens bestaat....

Toen ben ik zelf maar aan de gang gegaan en toen ik het bedieningspaneel bij de binnenspiegel los haalde zag ik dat een van de vorige eigenaren ook met het stekkertje bezig was geweest (stekkertje die op de schakelaar zit om het dakraam te bedienen),diegene had het stekkertje een beetje vernield en had er wat zwarte kit op gesmeerd.
Die kit had ik verwijderd en had het stekkertje door gemeten die naar de schakelaar gaat om het raam te bedienen.
Daar stond stroom op,maar is natuurlijk wel verdacht door de kit die erop gesmeerd zat,maar heeft het altijd wel gedaan zonder storingen.

Dus ik twijfel of het nu de schakelaar/stekkertje is of de motor...
Ik heb een van die draadjes van het stekkertje door verbonden met elkaar dmv een draadje ,mijn draadje werkte dus als schakelaar maar weer geen reactie bij de motor.

Morgen de stroom maar eens opmeten bij de motor als op de stekker van de motor stroom staat moet de motor wel stuk zijn...
Heeft iemand van jullie nog tips?
Er moet toch een zekering zijn voor een schuif kantel dak?

Alvast bedankt.

Mvg Ferdi

ferdi300c

Geplaatst door ferdi300c (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler 300C? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 7 jaar geleden

Dag Ferdi,

Wellicht is het probleem inmiddels opgelost, maar zo niet: http://www.300cforums.com/forums/general...

Daar is meer info te vinden. Er staat bijvoorbeeld dat "fuse 44" een grote 20 ampère zekering is en zich in de kofferbak bevindt en niet onder de motorkap. Los halen en opnieuw plaatsen zou kunnen helpen.

Mvg,
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler 300C of stel zelf een nieuwe vraag.