Chrysler Voyager: sensor centrale deurvergrendeling

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3i V6

Mijn Chrysler Voyager II (model 1995) "denkt" tijdens het rijden dat er een deur niet goed dicht zit: binnenverlichting gaat aan en uit, op het dashboard gaat de vermelding "door ajar" aan en uit, en er klinkt een pingtoon.
Op het Dodge-gedeelte van dit forum begreep ik dat dit ligt aan een sensor van de centrale deurvergrendeling achter een cilinderslot. Het vervangen van die sensor zou de oplossing zijn. Maar waar zit die sensor? En kan het ook zijn dat het cilinderslot zelf gedraaid zit?

Alvast dank voor reacties,

FrankWW
(Chrysler Voyager II, model 1995, 3.3i V6 SE)

FrankWW

Geplaatst door FrankWW (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

jvr (0), 15 jaar geleden

Frank,

Het kan ook het deur contact zijn in een van de deurstijlen. Als daar een draad van los raakt en tegen massa aan komt kun je dit ook krijgen (het contact is namelijk normaal altijd ingedrukt, dus contact is open).

Wat ajar betekend weet ik niet, is dat niet iets voor bij de rijst?

Gr,
Jvr

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

ajar vindt ik niet lekker bij de rijst, het betekent nl. water, ik heb liever een pilsje dan, ajam wel. mits goed doorgebakken ivm evt salmonella besmetting.
AJAR betekent OP EEN KIER STAAN , dus door-ajar..... duidelijk dacht ik. Sensor is in 99% van de gevallen de schuldige, je kunt proberen om alle scharnier en glijpunten van de deur goed te smeren, raakpunten van de sensoren goed schoonmaken en evt de stekkerverbinding achter op de sensor even oxidatie vrijmaken. Soms helpt dit .

Gr

Peco Power

kleijn (0), 15 jaar geleden

heeft die voyager geen inburgerings cursus gehad

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=kleijn]heeft die voyager geen inburgerings cursus gehad[/quote]
Binnen Europa is een inburgeringscursus niet verplicht, en aangezien de voyager bij Steyer in Oostenrijk gebouwd wordt, dus vandaar.
Past ook niet op display de melding: deur staat op een kier....

gr
Peco Power

jjbalmszonen (0) PRO, 15 jaar geleden

Bekleding eraf en schakelaar met draad aan het binnenslot vervangen, kleine switch zie je zo zitten, bij de dealer verkrijgbaar.

FrankWW (0), 15 jaar geleden

Dank voor alle reacties. De garage (Karel Oto in Katwijk) heeft het probleem gratis verholpen. Het zat 'm in de africhting van de deur(en) of pennetjes op de deurstijlen.
Ach waar zijn die goede oude tijden dat een deur gewoon nog een knopje indrukte...

FrankWW
(Chrysler Voyager II, model 1995, 3.3i V6 SE)

Mercury (0) PRO, 15 jaar geleden

Ja, die amerikanen sleutelaars zijn echt de beroerdsten niet.

Mooi dat het is opgelost
gr
Peco Power

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.