Chrysler Voyager SE: Sputteren bij lager toerental in 1e en 2e versnelling

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 i

Het probleem doet zich voor als je optrekt en net voordat je het koppelingspedaal loslaat begint de motor te sputteren (rond de 2000-2100 toeren), doorschakelen naar de 2 (rond de 1500 toeren), pruttelt nog ff en rijdt daarna prima..doet het zowel bij op bedrijfstemperatuur komende motor als warme motor. Weet niet waar ik het moet zoeken. Iemand een soortgelijk probleem gehad?

Tevens hoor ik een hele lichte tik bij het stationair draaien van de motor, vooral als je naast de voorwielen staat hoor je het, onder de motorkap is niets te horen. Volgens de dealer is het een ketting die meeloopt en waarschijnlijk wat meer speling heeft gekregen, heeft iemand hier ervaring mee?

Auto heeft 207.000 kilometer gelopen. Voor de rest een superauto..!

Mvgr.

Hans Roding

Hansibo

Geplaatst door Hansibo (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler 300M? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Bougiekabels en bobine vervangen. Probleem over.

Gr.

Hansibo (0), 17 jaar geleden

Ok..begrijp ik, maar deze zijn reeds bij een kilometerstand van 180.000 vervangen en behoefden volgens de dealer niet vervangen te worden. Tevens is het zo dat het een probleem is dat niet altijd voordoet..!! Dat is juist ook het vage. Mijns inziens, als het de bougiekabels en/of de bobine zijn, zou je daar continu last van moeten hebben..toch..?

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Mmmm....Ik kan je redenatie wel volgen maar toch zou ik 'ns beginnen met nieuwe kabels. Auto's zijn soms rare dingen en (nog bijna) nieuwe onderdelen ook.
Je hebt te maken met hoge spanningen en af en toe doorslaan is zo gepiept. Ik weet bijna zeker dat de dealer meerdere sets op voorraad heeft en dat is niet alleen om het magazijn vol te hebben.........
Als je deze vraag aan de dealer voorlegt roepen ze in koor hetzelfde antwoord. Het is zeker de moeite waard om in overleg met de dealer dit te proberen. Mocht het dan opgelost zijn, krijg je wellicht nog 'n stukje vergoeding.

Gr.

Hansibo (0), 17 jaar geleden

Ik zal als ik ff tijd heb morgen gelijk naar de dealer gaan om een setje te halen..zijn deze makkelijk zelf te vervangen? Of kan ik het beter door hun laten doen..?

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Vrij simpel. Kan eigenlijk niet missen als je ze 1 voor 1 vervangt. Het zijn 2 korte en 2 langere. 'n Beetje met beleid de kabels lostrekken. Probeer eventueel met 'n spiegeltje te kijken of er geen vocht of water in de bougiegaten zit.

Gr.

Hansibo (0), 17 jaar geleden

Heb nog wat navraag gedaan..aangezien, voor zover ik na kan gaan, dit probleem zich voor het eerst voordeed toen de tank bijna leeg was, adviseerde een kennis van mij (heeft ook een garage) om Forte Fuel System Cleaner te proberen, het kan namelijk ook zijn dat de injectoren vervuild zijn door vervuilde benzine! Dit klinkt ook heel aannemelijk, omdat, indien het de bougiekabels zijn, je er erg veel last van moet hebben tijdens vochtig weer/lucht, goeie test vandaag..niet dus..niet meer of minder dan anders..indien het de bobine is, zou het probleem konstant moeten optreden..dus baat het niet..schaad het niet..!! Kan nooit kwaad het systeem te reinigen, misschien zoeken we het te ver..! Hou je op de hoogte..!

Gr.

Hans

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

We wachten af. Ben benieuwd.

Gr.

Hansibo (0), 17 jaar geleden

Heb de cleaner gebruikt en een halve tank met 2 flessen leeggereden..wereld van verschil..!! Heeft het tot dusver niet meer gedaan..!! Ik heb voor de zekerheid wel setje bougiekabels gehaald, just in case. Nemen we in ieder geval mee naar Oostenrijk..!
Ik hou je nogmaals op de hoogte hoe het gaat..thanx 4 support..!

Gr.

Hans

Hansibo (0), 17 jaar geleden

Blij dat ik rij..het was een doorgeslagen bougie..met het blote oog niet te zien, maar toen ie bij het vervangen van de bougies op de grond viel van zeer geringe hoogte barstte de bougie uit elkaar..!! Voor de zekerheid ook maar ff de bougiekabels vervangen en rijdt weer als een nieuwe..!!

Thanks voor alle geleverde support..!!
Gr.

Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler 300M of stel zelf een nieuwe vraag.