Chrysler Stratus: Startblokkering laat zich niet uitschakelen - Stratus 1998 2.0i

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Sinds vandaag doet mijn auto niks meer. Normaal gesproken open ik de auto met de afstandsbediening. Echter communiceert deze niet meer met de ontvanger (waar die ook moge zitten). Nu heb ik de auto van het slot gehaald met de sleutel. Echter wou ik daarna de auto starten en prompt - piep - piep - ... Startblokkering erop... Hoe krijg ik deze er ooit weer af? Kan ik voortaan doorgaan zonder afstandsbediening? Moet er een heel nieuw systeem in nu?

Graag spoedig jullie reacties!

Groeten Raymond

Brian Raymond

Geplaatst door Brian Raymond (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kees broeders (0) PRO, 16 jaar geleden

brian ik heb ook zon stratus maar standaard zit zon alarm er niet op alleen bediening deurvergrendeling dus met losse sleutel te openen en te starten dus afstandbediening op nieuw laten inleren ofwel startblokering laten verwyderen probeer eens accu los te gooien en computer te resetten ongeveer 10 minuten succes er mee groetjes cees

Brian Raymond (0), 16 jaar geleden

[quote=kees broeders]brian ik heb ook zon stratus maar standaard zit zon alarm er niet op alleen bediening deurvergrendeling dus met losse sleutel te openen en te starten dus afstandbediening op nieuw laten inleren ofwel startblokering laten verwyderen probeer eens accu los te gooien en computer te resetten ongeveer 10 minuten succes er mee groetjes cees[/quote]
Hoi Kees,

Bedankt voor je snelle reaktie. Die startblokkering, zou dat makkelijk te verwijderen zijn? Vind het alleen maar lastig.
En die afstandbedieningen zien er toch niet meer uit. Ik heb ergens gelezen dat je anders een hele nieuwe unit moet laten plaatsen á 350,- euri's... Eruit met die zooi.

gamgra (0), 16 jaar geleden

Wat de startblokkering betreft: het is een diefstal preventie en is niet in een twee drie te verwijderen, wordt af fabriek in de computer en sleutel geprogrammeerd, in de sleutel zit een chip die de computer moet vrijschakelen voordat je verder kunt met de start procedure.
Weet niet of je de afstandbediening echt nodig hebt, met mijn Voyager kan ik de deuren gewoon met de sleutel van slot doen zonder dat dit invloed heeft op de startblokkering.

ik vermoed dat er dus iets anders de start problemen veroorzaakt, sommigen krijgen problemen na inbouw van een radio of andere electronica, soms wordt dit door het starblokkering aanzien als een poging tot inbraak.
Je kan je computer bij een dealer laten uitlezen, ben zeker dat hier een of ander probleem naar voren komt.

Ton

Brian Raymond (0), 16 jaar geleden

Nou de Chrysler staat nu al een week bij de dealer. Ze hebben hier niet echt een pasklare oplossing voor. Het systeem is inderdaad af fabriek en was zodoende niet te resetten... Eigen kunnen ze er helemaal niks mee... Een nieuwe Unit was ook geen optie, omdat deze niet meer te krijgen zijn? Nu gaan ze vandaag één of ander app. halen uit Utrecht om iets in te lezen... De kosten zijn ze al wel uit. Die bedragen 850,- euro! En dan krijg ik waarschijnlijk zo alle ouwe kneut terug. 850 euro om iets in te lezen?! Heb hier nu al een kater van. Ga dit wel tot de bodem uit zoeken, want vindt het allemaal een raar verhaal. 850,- ... Kost een hele nieuwe computer geen 850 euro?

Graag uw reakties.

Groetjes

gamgra (0), 16 jaar geleden

Brian,
De dealer waar jij je auto naar toe gebracht hebt is toch wel een echte Chrysler dealer, die zijn namelijk wel degelijk in staat om jou computer uit te lezen en tevens te resetten, zij hebben hiervoor alle apparaten en kennis in huis.
Natuurlijk, indien er echt iets mis is met je computer dan moet er een specialist van de importeur inschakeld worden, voordat je die 850 betaald zou ik eerst willen weten waar de fout zit, indien zij dit niet weten moet je op je hoede zijn.

Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.