Chrysler Stratus: starten, hoe doe je dat

Bouwjaar: 1998, Motorinhoud (cc): 2000

het volgende hobby problem:
Ik heb sinds kort een cabrio 2l. stratus ZONDER SLOT EN SLEUTEL.
Het slotje is verwijderd en ligt los op de vloer , zo ik zie is dit nog wel gaaf en niet gesloopt.
Ik wil echter gewoon een start knop monteren en geen sleutel startslot.
Is dit mogelijk ? er is een probleem denk ik met de startonderbreker? Kan je deze omzeilen?

Ik heb een donorslot compleet liggen (van een 2,5 l) , maar dan is er ook een probleem met de startonderbreker zeker.

Hoe los ik dit op .

Chryslercees

Geplaatst door Chryslercees (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Stratus? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

jvr (0), 8 jaar geleden

Dag Chryslercees,

Zonder compleet slot zal het niet eenvoudig zijn, er zijn immers meerdere elektrische contacten in het slot aanwezig die in een bepaalde volgorde in- en uitgeschakeld worden (de verschillende standen van de contactsleutel, zoals ACC, RUN en START).

Als je wilt kunnen starten met alleen een drukknop, zal het contact toch eerst aan moeten staan (de startonderbreker uit geschakeld moeten worden met de afstandsbediening of eventueel met de transponder aan de sleutel), waarna je met de knop kunt starten. Je wilt de motor ook kunnen stoppen door het contact weer uit te zetten. Dit lijkt me niet eenvoudig te realiseren.

Handiger lijkt het me om het "nieuwe" slot te gebruiken. Het oude slot zal je niet meer kunnen gebruiken omdat er geen sleutel bij zit, maar het "nieuwe" slot wel. De auto zal de "nieuwe" sleutel alleen niet herkennen (de auto start mogelijk wel, maar slaat dan weer af): deze kan door de dealer opnieuw in geleerd worden, waarschijnlijk tegen vergoeding. Vraag dit eerst even na bij een lokale dealer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Stratus of stel zelf een nieuwe vraag.