Chrysler Grand Voyager: Verlichting airco unit

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3.3

Hoi,

Bij het inschakelen van de verlichting mis ik wat achtergrondverlichting van de airco unit. De bedieningspaneel is eentje met 3 regelzones, digitaal. Ik heb hem al open gehad om de lampjes te vervangen, helaas pindakaas. Zitten echt vast. Navraag bij de dealer; tja meneer, u kunt de lampjes niet vervangen, dat wordt een nieuwe unit à 500 euro!!! Dat omdat de verlichting het niet doet??
Het zijn de 2 buitenste lampjes en ziet er heel gewoontjes uit. Weet iemand of je dit kan vervangen? Ik ben niet zo een electronica kenner maar kan het eventueel laten doen (suggesties welkom).
Bij de unit van de stoelverwarmingen/achterruitwisser/alarmlichten etc. etc. heb ik wèl de gehele unit vervangen a 120 euro omdat daar led lampjes in zaten. Gesoldeerd volgens mij. Hier deden er 2 ledjes niet.

Hoor graag van jullie indien mogelijk.

Alvast bedankt.

Groet,

Gyan

Gyan

Geplaatst door Gyan (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Grand Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

br0ns (0) PRO, 14 jaar geleden

Ook in je kachelpaneel zitten de ledjes gesoldeert. Je kan zelf proberen nieuwe ledjes er op te solderen.

Gyan (0), 14 jaar geleden

Hoi,

Heb gistermiddag m.b.v. een collega (T.D.) de airco bedieningspaneel los gehaald en hij heeft bij een elektronika zaak een 4 tal lampjes gekocht. Het waren trouwens geen ledjes wat ik in eerste instantie dacht maar gewoon mini-lampjes (6 volt) met 2 draadjes aan de uiteinde voor het solderen. Vervolgens oude lampjes verwijdert door het even te verhitten (laat het tin los) en vervolgens lampjes erin gezet door te te solderen. Werkt perfect!! En....niet geheel onbelangerijk; 500 euro in de knip gehouden. Had de reeds aangeschafte paneel van de stoelverwarming etc. etc. ook zo kunnen doen maar goed.

Nog bedankt br0ns voor je reply.

Groet,

Gyan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Grand Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.