Chrysler Voyager: verwijderen ruitenwisserarm

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.5L

Hoe verwijder je de ruitenwisserarm?Normaal draai je een moertje los dat achter een kapje zit maar in dit geval kan ik het kapje
niet oplichten.

w.verlijsdonk

Geplaatst door w.verlijsdonk (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Arm zit dan meestal rechtstreeks op de geribblede as gedrukt. Kunnen erg vast gaan zitten door oxydatie.

Gr.

VoWi (0), 17 jaar geleden

Het is inderdaad een ramp om die ruitenwisser armen er af te krijgen.
Hoe ze dit zo verzonnen hebben!
Ze oxideren inderdaad moer vast (maar dan zonder moer).
Enfin, ik heb een Voyager uit 1994.
Toen de voorruit moest worden vervangen moesten ook de ruitenwisser armen er af.
Diverse keren aan de onderrand met WD 40 ingespoten.
Voorzichtig met een breekijzertje aan de onderrand gehouden met afzetten tegen het plastic paneel (met een doek er tussen) bij de voorruit. Dit op diverse plekken in het rond gedaan en waarempel 1 kreeg ik er af.
De andere is niet meer gelukt want toen kwam de ruitenman er aan.
Het is aan te bevelen WD 40 al een paar dagen van te voren tegen de onderrand te spuiten en belangrijk is om de arm er zo recht mogelijk vanaf zien te trekken.

Later moest ik ook achter de arm er af halen (ruitensisser moter deed het niet meer).
Hierzit nog een soort schuifje achter als vergrendeling. Deze moet je met de schroevendraaier iets op zij (omhoog) schuiven. Dan zou je hem er af moeten kunnen trekken. Echter, je raad het al, deze oxideren ook vast.
Toen heb ik van een strip ijzer een soort trekker gemaakt. De strip van ca. 50 cm lang en 2 cm breed heb ik in het midden dubbel gevouwen met een redelijke bocht. De uiteinden vervolgens naar binnen gebogen en geklopt zodat ik een soort 'bek' kreeg die je bij inknijpen kunt laten 'bijten',
Deze bek heb ik toen onder de rand van de arm gehouden en een ijzeren pijp er door heen gehaald en deze keer op keer vanaf de arm naar boven geklopt. Het is effe volhouden maar het is gelukt.

Gr.
Ed

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.