Chrysler Voyager: Voorgloeilampje

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.8CRD

Het voorgloeilampje licht niet op na het omdraaien van de sleutel. Volgens het manual moet deze 2-15seconden branden.
De auto start wel, maar met dit wat koude weer moeizamer.

Voor mijn gevoel wordt er niet voorgegloeid.

In de zekering/relaisbak onder de motorkap kan ik geen relais of zekering vinden met de aanduiding 'voorgloeien' in welke taal dan ook. Wel start-relais.
Ik heb dit startrelais verwisseld met een ander relais, maar ook dan licht het lampje niet op.

Heeft iemand een idee?
Zit er misschien ergens anders nog een relais of een zekering?

Ronald Rooij

allebei

Geplaatst door allebei (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jvr (0), 9 jaar geleden

Dag Ronald,

Brandt dit lampje wel als je het contact gewoon aanzet? Dus samen met alle andere lampjes als controle. Mogelijk is alleen het lampje stuk: dit kan een ouderwets gloeilampje zijn, of een led.

Als het lampje goed is, kun je zelf een eventueel aanwezige storingscode opvragen: Zet 3x (binnen 5 seconden) je contact aan (niet starten) en uit, eindig bij "aan". Soms is het 4x of 5x, net hoe snel en lang je het doet. Er zal dan op de km-teller een code verschijnen (bijvoorbeeld P-0406). Je kunt de betekenis hiervan opzoeken in deze lijst: http://www.allpar.com/fix/computer-codes...

Zet hem hierbij in P of op de handrem.

Een defecte zekering is wel mogelijk, maar kan best ergens apart geplaatst zijn. Tevens hoeft er bij de zekering niet per se een aanduiding hiervan bij te staan als deze zekering voor meer dan één toepassing gebruikt wordt. Als je zekeringen goed wilt controleren, neem ze dan los en kijk of de verbinding doorgebrand is (of beter: meet weerstand over de aansluitingen van de zekering).

allebei (0), 9 jaar geleden

Probleem is opgelost.
Geen idee hoe. Geen foutcodes gevonden.

Wat zekeringen en relais heen en weer gewisseld. Kan geen defecte vinden, maar het lampje brandt weer.

allebei (0), 8 jaar geleden

opgelost

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.