321 bezoekers online

Chrysler Voyager: water/vocht onder de vloermatten bestuurder

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.4 automaat

Ondanks het droge weer en dat de auto altijd binnen staat heb ik water onder vloermat bij de bestuurder kant.
Het is echt water, geen idee waar het vandaan komt. Kan iemand mij vertellen wat dit is, en hoe ik dit kan oplossen.

Alfred

Geplaatst door Alfred , lid sinds 14 jaar geleden

8 Reacties

Tim11448, 13 jaar geleden

heb zelfde gehad komt uit de airco.
aan de verdamper van de airco zit een slangetje (tussen de bediening van de verwarming) door deze met lucht doorteblazen kan vaak dit probleem worden verholpen. het is alleen een hele toer om onder de auto bij dit slangetje te komen.
met een klein dun verleng pijpje lukt dit nog het best. succes John,

Loekenzo, 13 jaar geleden

De kans is inderdaad groot dat het een verstopte condenswater-afvoer van je airco betreft. Je zult dan zien dat er water boven het gaspedaal op de vloer druppelt. Ik heb standaard in de auto al een stuk buitenkabel van plm. 40 cm. lang met een platgeknepen uiteinde. Mij overkwam het laatst voor de tweede keer. Je vindt het afvoerpijpje boven in het schutbord onder de motorkap aan de linkerkant (passagier-zijde dus) Even in dit pijpje poeren, en als er een verstopping zat stroomt er in het begin flink water uit.
Omdat dit pijpje niet al te makkelijk is te bereiken, is een stuk buitenkabel handig omdat dit stevig, maar flexibel is.

Bas1963, 12 jaar geleden

Bij mij komt er ook water bij het gaspedaal naar beneden. Ik zie onder de verwarming water lekken uit een naad van soort luchtkanaal. Die sluit blijkbaar niet goed. Zit daar het slangetje van de afvoer van de airco in? Hoe kom ik daar bij? Het slangetje tegen het schutbord aan de passagierszijde heb ik al wel doorgeblazen. Daar zat wel vuil in. Die loopt nu wel weer door. Ik heb het idee dat de bak waar dat laatste slangteje aan vol zit met troep. Ik heb laatst in een verschrikkelijke hoosbui met 10 cm water op de snelweg gereden. Er kwam stoom door de luchtroosters naar binnen. Ik denk dat vanaf dat moment de airco afvoer lekt.
Onlangs is een printplaat van het klokkenpaneel vervangen. Hebben ze daarvoor deze kanalen los moeten halen of heeft dat er niets mee te maken?

sytze PRO, 12 jaar geleden

Heeft er niets mee te maken, de afvoer van de airco zit gewoon verstopt. Hij heeft een linker en een rechter uitgang om het water wat van de verdamper af komt af te voeren. Je kan dit alleen op de brug met lucht en een stuk ijzerdraad weer openen. Het is trouwens wel echt een veel voorkomend kwaaltje bij de Voyager.

Sytze

erik007, 12 jaar geleden

inderdaad door blazen met lucht
als het snel terug komt zal je het vuil voor je afvoer weg moeten halen
alles slopen dus

Bas1963, 12 jaar geleden

Ok, allen bedankt voor jullie reacties. Sytze, waar kan ik de uitgang aan de bestuurderskant vinden?

Bedankt, Bas

Bas1963, 12 jaar geleden

Inmiddels juiste afvoer gevonden. Onderaan het schutbord aan de passagierszijde. Bij mijn grand voyager type 3.8 le een pijpje van 1 centimeter doorsnede en 1 cm lang zonder slangetje. Met een lamp gevonden, met daglicht zie je hem niet. Vanonder de motorkap door de V-snaar een tuinslang tegen het gat gehouden, hard geblazen daarna gezogen en verslikt. Kwam 2 liter water en troep uit. Was ik voor gewaarschuwd. Daarna geen lekkage meer gehad. Er zit dus ook een dun slangetje bovenaan het schutbord passagierszijde, zeer moeilijk te zien. Dit is de afvoer van het luchtkanaal in het dashboard, waar de ventilator in zit. Via spiegeltje van binnenuit gezien. Daarnaast de 2 slangen van de bak van de luchtinlaat onder de motorkap onder de voorruit losgetrokken en schoongemaakt. Zat een grote bout in die het gat aan de passagierszijde geheel afsloot.

Heb ik nu alles gehad? Of heb ik nog iets gemist.

Allen bedankt!!
Bas

Voyager2007, 10 maanden geleden

Beste Bas.

Ik heb hetzelfde probleem. Waar heb je de blaas/zuig slang precies op gedrukt?

Groeten Jeroen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.