Chrysler voyager 2.5 td 2000: zomaar een vraag

Bouwjaar: 2000

We hebben vorig jaar augustus deze voyager gekocht met op de teller 292.000 km. Ze hebben deze auto aan ons verkocht (de dealer)en ons toen gezegd dat ze deze auto altijd in onderhoud hadden en dat ze precies wisten wat er aan gebeurd was. Ze wisten ook dat deze auto altijd van Alkmaar naar Rotterdam en dan naar Antwerpen reed en weer terug. Daar om stond er zoveel op de km teller. Maar dat maakte niet uit want hij kon nog makkerlijk 200.000 km rijden. In juni dit jaar deed mijn startmoter het niet meer en moest er een ander opgezet worden dus ik weer naar de dealer.
Ja dat is goed dat maken we wel even voor u mevrouw. Na een halve dag belde ze me op en vertelde me dat ze een bout van de startmoter niet los konden krijgen en dat de hele versnellingsbak los of er uit moest. Dit zou mijn ¤1400.00 gaan kosten + de kosten van de leen auto voor drie dagen (¤146.00).

Okee hij is gemaakt en in oktober ging mijn radiateur stuk en moest er een nieuwe in gezet worden want hij kn niet meer gemaakt worden (¤590,00). Okee dit is ook gemaakt. Afgelopen zondag gingen we leuk op familie bezoek in brabant op de terugweg net voor Alkmaar begint hij ineens te ratelen en voor dat we gestopt waren was het al gebeurd. Er is een drijfstang door het blok geslagen. Hij is naar de dealer gesleept en die kwam met een prijsopgave. Het gaat ons ¤4750.00 ex btw kosten om er een nieuw blok in te zetten.

Mijn vraag is moet ik hiermee akkoord gaan of mag ik hier iets meer eisen van de dealer. We voelen ons lichtelijk opgelicht.
Natuurlijk kun je niet in de auto kijken voordat je hem koopt of verkoop maar we hebben er nog geen 10.000 km zelf meegereden en de nodige kosten al aan gehad.

We horen graag reakties
Groetjes Wilma Elsinga

willwil

Geplaatst door willwil (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Chrysler Voyager? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

VINK (0) PRO, 18 jaar geleden

WILMA
ZAT ER GARANTIE OP DE AUTO,EN HOE LANG?
LUIS

hakeemolajuwon (0) PRO, 18 jaar geleden

Persoonlijk heb ik er mijn twijffels over. Je koopt in augustus 2004 een diesel om vervolgens 16 maanden later slechts 10.000 kilometer gereden te hebben. Ik denk dat van garantie geen enkele sprake kan zijn, immers de garantietermijn is allang verlopen. Hoedanook wens ik je veel succes maar reken nergens op.

willwil (0), 18 jaar geleden

Hoi Luis

Ja er zat maar 6 maanden garantie op maar ja dan nog moet het toch niet kunnen.

Groetjes Wilma

jvr (0), 18 jaar geleden

Hallo Wilma,

Het is wel weer een boel geld (Middelbeek is altijd vrij duur vind ik ;) maar aan de andere kant kun je met dit nieuwe blok wel weer 3 ton rijden, als de rest van de wagen dat een beetje vol kan houden dan (geen automaat toch?)

Misschien kun je om een gereviseerd blok vragen en willen ze je wel wat tegemoet komen omdat hij altijd daar in onderhoud is geweest.

Mvg
Jvr

willwil (0), 18 jaar geleden

inmiddels wordt de auto gemaakt en willen ze ons niet tegemoet komen in de prijs en moeten wij het totale bedrag gewoon betalen. we zijn ook niets wijzer geworden van de bovag en anwb. je had het op papier moeten hebben zeggen ze allemaal. maar dat neemt niet weg dat het vrij lullig is.
helaas helaas er zit niets anders op dan gewoon betalen.

mvg
wilma elsinga

jvr (0), 18 jaar geleden

Nou hopen dat je dan voorlopig weer een tijd probleemloos kunt toeren Wilma, daar gaan we wel vanuit.

Op dit nieuwe blok zit toch wel een aantal jaren garantie neem ik aan? Zou dat wel even in de gaten houden.

Gr.
Jvr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Chrysler Voyager of stel zelf een nieuwe vraag.