Citroën Berlingo: aanjager van berlingo doet raar

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

IK heb een raar probleem. Mijn aanjager doet sinds een paar weken vreemd. Ik heb de blower eruit gehaald en op 12 volt getest deze doet het dan goed. ik heb van het forum vernomen dat de weerstand module vaak stuk gaat dus deze heb ik dan ook als eerste vervangen zonder resultaat ik heb bij de 4 standen schakelaar gemeten of ik hier wel spanning kreeg niets dus. Nu vermoed ik dat de stuurspannings relais defect is want als ik over een heuvel ga doet de aanjager het soms wel. de zekering (25amp) blijkt ook goed te zijn .Nu is mijn vraag waar zit deze relais en hoe kan ik dit het best testen zodat ik niet voor jan met de korte achternaam hier een nieuwe voor aanschaf en dit blijkt het niet te zijn. Graag een klein beetje hulp in deze toestand

benprint

Geplaatst door benprint (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Apache (0) PRO, 13 jaar geleden

De locatie van het relais is onder het dashboard links ( links bij het koppelingspendaal bekleding even weg halen bij de pendalen)
ik heb een klein tekeningetje gemaakt voor de locatie voor het relais maar en je moet deze hebben [x] relais aanjager
Even er uit halen en even bekijken mischien zie je er iets aan, en anders even meten of je daar spanning krijgt op 1 van de vier punten.
Je kan het relais even verwisselen met een ander met de zelfde kleur en dan kijken wat er gebeurt.

[x]
[-][-][-]
[-][-][-]
[-][-][-]

Het schema wat ik heb bekeken was tot September 2001.

benprint (0), 13 jaar geleden

DE opossing: ik heb de aanjager aanzich vervangen en toen deed hij het goed probleem was dat aanjager een beetje onder de koolborstels lag (spelling) en door over ee heuvel te gaan sprong hij daarom soms wel aan.
met vriendelijke groet. Bennie

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.