Citroën 0: Achterdeur blijft op slot na gebruik centrale vergrendeling

Bouwjaar: 2006

Heb sinds een week of twee het volgende probleem:

Wanneer de auto op slot is, en ik gebruik ofwel de centrale vergrendeling op afstandsbediening, ofwel ik steek de sleutel in het slot, dan gaan uiteraard alle deuren open. Behalve dan de deur rechts achter.

Dit is ontstaan na een klein misverstand met mijn vriendin. Ik dacht dat de auto open was en wilde de rechter achterportier openen, mijn vriendin zag dat en wist dat de auto op slot was en wilde voor mij de auto ontgrendelen. Dus net op het moment dat ik probeerde de deur te openen, ontgrendelde zij de C.V. Sindsdien dat probleem.

Ik krijg het achterportier alleen nog maar open als ik druk uit blijf oefenen op "op slot knop" van de betreffende deur en het dan van buiten of van binnen probeer te openen.

Gelukkig staat de deur standaard op slot, dus is het niet heel ernstig, daarbij werken alle andere deuren wel gewoon zoals het hoort. Maar het is uiteraard meer dan vervelend als zoiets gebeurd.

Ik heb inmiddels de citroen-dealer gevraagd wat dit kon zijn. Hij had geen idee en zou een tijdje moeten zoeken. Nu kan ik mijn geld wel beter besteden dan aan zoekende dealers, dus vandaar mijn vraag hier: Heeft iemand dit ook wel eens meegemaakt en is dit zonder garage misschien te verhelpen???

Alvast hartelijk dank voor de reacties!!

ps.: Op een of andere manier kan ik niet de gegevens van de betreffende auto invullen, vandaar maar op deze manier:

Xsara 1.6 16V Benzine uit 2001

Kluiven

Geplaatst door Kluiven (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Hans4040 (355) PRO, 17 jaar geleden

Ik denk dat er tijdens die ongelukkige handeling een hendeltje of een palletje de verkeerde kant om is geschoten of verbogen.
Ik zou zeggen : haal de binnenbekleding van de deur af en bekijk de zaak .
Als je niet weet of een en ander goed of fout zit , vergelijk het dan met de andere deur.
Succes.

mvg,
Hans.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën 0 of stel zelf een nieuwe vraag.