Citroën C5: achteruitrijverlichting

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 hdi

Beste leden,

Mijn auto heeft een tijd geleden ruim een jaar stil gestaan en de accu is leeg gelopen. Dit ter info.

Al lange tijd doen de parkeersensors achter het niet meer. Sinds kort heb ik gemerkt dat de achteruitrijverlichting het ook niet meer doet. Kan al heel lang zo zijn, maar hen het niet eerder bemerkt.
Nu lees ik wel van andere types citroen dat je naar een schakelaar op de versnellingsbak moet kijken. Nou heb ik een automaat, is dat dan anders?
Waar kan ik de versnellingsbak en dus die schakelaar vinden? Alle zekeringen zijn oke.

Alvast bedankt.

fede

Geplaatst door fede (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

heijmans85 (0), 10 jaar geleden

kan zijn dat je het deksl van je pook omhoog moet doen en als goed is zit daar een soort van schakelaar(sensor) link of rechts die reageert zodra je de pook in de achteruit zet controleer deze controleer eventueel op kabel breuken

306 cabrio (0) PRO, 10 jaar geleden

De schakelaar zit op de bak gemonteerd.

heijmans85 (0), 10 jaar geleden

dus controleer je die

fede (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor de tips, maar ik heb juist vanochtend de auto naar de garage gebracht, want er waren meerdere problemen en de APK hijgt in m'n nek. Ik zal binnenkort wel horen wat het euvel is. Ik weet wel dat als de auto lang stil staat en de accu raakt leeg, dat niet goed is voor de wagen. Trouwens, ik heb geprobeerd de accu eruit te halen, maar het alarm ging dan af en ik kon het niet stoppen. Weet iemand daar een oplossing voor?

fede (0), 10 jaar geleden

De auto is gemaakt. De schakelaar op de bak was een duur geintje iets van 110 euro aan materiaal en dan nog het arbeidsloon erbij. Maar gelukkig doet ie het weer en ook de parkeersensors achter.
Bedankt voor het meedenken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.