Citroën Citroen ZX 1.4i reflex: Aflsaan bij koude motor en stoten bij het rijden

Bouwjaar: 1993

Al enige tijd heb ik het probleem dat de motor niet stationair loopt (slaat gelijk af), het (bosch) kastje (=stappenmotor???) dat de gasklep kan aansturen doet het niet. Ik heb deze vervangen maar het probleem is niet verholpen. Alle bedrading nagekeken maar ook geen resultaat helaas. Als de motor warm is doet alles het prima. Wat kan ik nog eens doen?

Sinds vandaag rijdt de auto ook stotend, als je weinig gas geeft (andersgezegd gaspedaal stukje induwt) en zo rustig probeert op te trekken stoot de auto verschrikkelijk. Geef ik veel gas bij het optrekken gaat het goed maar daarna als ik een constante snelheid probeer te rijden weer hetzelfde probleem. Als ik gas geef zonder te rijden wordt de gastoevoer automatisch geregeld, net of ik zelf steeds mijn gaspedal helemaal intrap, weer loslaat etcetera HELP!! Wat is daar nou weer mee aan de hand???FrankvdHorst

Geplaatst door FrankvdHorst , lid sinds 18 jaar geleden

2 Reacties

ZX1.4i, 18 jaar geleden

Waarschijnlijk is het de gasklep potentiometer. Wil bij dit type motor nog weleens defect gaan of kuren gaan vertonen. Het nadeel is dat dit onderdeel in het gasklephuis zit en niet los te vervangen is. Je zult dus het complete gasklephuis moeten vervangen, kost nieuw ca. ¤250. Of je moet een AX / ZX met 1.4i motor uit 1991 tm 1993 op de sloop vinden met weinig kilometers.
Dus niet meer dan 100.000km, bij hogere kilometerstand is het al niet te vertrouwen.

Ik heb nog zo een ding liggen, het onderdeel heeft alleen de bekende "ZX-tik" erin zitten. De eerste keer starten op de dag houd hij effe 1 seconde in en daarna is er niets aan de hand. Als je regelmatig lange ritten rijd merk je er helemaal niets van. Ik woon in Rotterdam, laat het maar weten als je interesse heb.

PS: Ik heb zelf een ZX1.4i Reflex uit 1992.

FrankvdHorst, 18 jaar geleden

Dankje voor je antwoord!

Tweede probleem is overigens opgelost. Ik had de computer los gehad en die had dus een reset meegemaakt. na deze weer te hebben ge re-set en een kwartiertje stilstaand te hebben laten draaien reed de auto weer als voorheen.(daarvoor gelijk weggereden) Mail anders even over de gasklep potentiometer,Frankh_123@hotmail.com

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën ZX of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.