Citroën Xsara: afslaan tijdens rijden van citroen xsara 1.4

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb een citroen xsara ligne prestige 1.4 bouwjaar 1997 sinds een week is de motor ineens al 3 x afgeslagen tijdens het rijden. de 1e 2 x begonnen op dezelfde dag.
1e x; in de ochtend, ik start de auto voor de 1e x, hij start ik had gelijk het idee dat hij moeite had om op toeren te komen, hij zat heel laag in zijn toeren maar reed wel weg. echter na ca 50 meter sloeg hij in de 2e versnelling ca 30km/u af. ik reed nog op het woonerf. Motor wilde niet gelijk starten en dashboard gaf accu aan als probleem. Echter na 1 minuut start de motor weer en reed weer normaal.

2e x; ik rijd dezelfde ochtend tijdens dezelfde rit nog inmiddels op de snelweg. ik rij bewust niet op de linkerbaan vanwege de angst van afslaan. ik rijd 80(max snelheid daar) en wil naar de rechterbaan, ik moet afremmen om achter een vrachtwagen te gaan rijden en pats motor slaat weer af en alle lampen op het daashboard gaan branden, Ik trap koppeling in en laat deze weer omhoog komen en auto start gelijk door. Vervolgens geen probleem tot de plaats van bestemming. Inmiddels anwb gebeld. Meet accu door en geeft aan dat accu te lage spanning aangeeft en vervangen moet worden. Dus dat gaan we dan maar meteen doen. Op weg naar garage slaat auto niet meer af.Wel blijft hij ineens van 1000toeren voor het wachten bij stoplichten continu op 2000toeren draaien. Bij even het gaspedaal indrukken met koppeling erop zakt hij pas weer terug naar 1000 toeren.

Accu inmiddels vervangen, de hoge toeren bleven nog heel even maar weer verdwenen het afslaan ook. tot zojuist.
3e x ik rijd na een lange rit snelweg weer naar huis. eenmaal de snelweg af neem ik 2 rotondes bij de 2e rotonde tijdens het optrekken en schakelen naar zijn 2 pats alle lampen branden en motor slaat weer af..autolichten en radio blijven het doen. auto start ook weer gelijk. Wat nu??? wat is dit???

Ik heb het heeeel uitgebreid verteld dus misschien hebben jullie er zo wat aan.

alvast bedankt!!!

Wilson78

Geplaatst door Wilson78 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Wilson78 (0), 16 jaar geleden

oja en km teller staat op ongeveer 115.000km

kalejanus (0), 16 jaar geleden

ik zou de comp. maar eens uit laten lezen mischien staat er een storing in die je opweg kan helpen bij een oplossing, het kan ook je stappenmotor zijn die regelt je stationaire toerental die gaan ook nog al eens kapot.
gr. jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.