Citroën Xsara: Alarmlichten gaan spontaan aan en snelheidsmeter doet raar

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16 v vtr automaat

Sinds gisteren rare problemen met mijn xsara.

Spontaan gaan de alarmlichten aan onder het rijden, gelukkig kan ik ze wel uitzetten met de knop. Maar hinderlijk is het zeker.

Daarnaast werkt de snleheidsmeter niet goed.... was 10 minuten aan het rijden en toen viel het mij op, dat meter niet uitslaat, na ongeveer een kwartier sloeg hij weer uit....

afgelopen week is de af fabriek radio er een stukje uit geweest, de stekkers bleven zitten!!! en is alleen een mp3 wisselaar aangesloten (zelf gedaan) , en deze is geactiveerd door de citroen dealer.

Waar kan ik naar kijken????




Ook 2x nu gehad dat bij de automaat de sport en snow symbolen gelijktijdig gingen knipperen. Toen dit gebeurde ben ik aan de kant gegaan, contact uit, en daarna weer gestart, en toen was het knipperen weg.

frank-xsara

Geplaatst door frank-xsara (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

frank-xsara (0), 11 jaar geleden

Zoals gezegd valt mijn snelheidsmeter onder het rijden soms spontaan naar de 0 km toe. Je voelt de auto dan ook even storteren, maar rijd dan weer verder. Soms blijft de meter wel een tijdje op 0 km staan, om vervolgens weer naar de juiste snelheid te schieten, en ook dan voel je weer wat storteren van de motor. Een soort hikje voel je!!

Ik heb deze klacht als ik gewoon gas geef, maar ook als ik op cruise control rijd! Als ik op de cruise control rijd, en bovenstaande gebeurt, dan kan ik de cruise control niet meer gebruiken!! Wellicht voor de techneuten een aanknopingspunt??

Wie kan mij helpen wat dit is??

gr.
Frank

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

uitlezen op storingen
en indien de cd wisselaar is aangesloten op computerdraden dan kunnen er rare dingen gebeuren
met als klapstuk dat er een computer defect raakt

frank-xsara (0), 11 jaar geleden

Ik wil de auto laten uitlezen, maar alle garage's zijn druk en één wil het niet....
ik heb een mp3 speler aangesloten op de ingang van cd cd speler, ik heb dus niets met stroomdraden of anderzins gedaan.

Dus als iemand in de regio Amsterdam mijn xsara kan uitlezen vind ik het prima.... mag ook een particulier zijn die een lexia3 systeem heeft.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.