Citroën Bx: auto blijft op contackt staan

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 tzi

ik heb momenteel een werkwaaridg probleem bij een bx 16 tzi .
alles in de auto werkt zoals het hoort aleen na ergens te zijn aangekomen en de sleutel omdraaien blijft de auto gewoon contackt houden ook als de auto op slot gezet word blijft het probleem er .
dashboard verlichting blijft ook branden , aanjager blijft werken als deze aanstond , radio blijft aan (schakeld normaal uit )

inmiddels alle relais na gekeken contackt slot uit de zekeringkast losgekoppeld , ander contacktslot erin, radio eruit gehaald , zekringenkast vervangen , relais vervangen , onder de motorkap de relais vervangen , niets helpt , er ook ook nergens een zichtbare draadbreuk of kortsluiting te vinden , massakabel vanaf de accu naar motor en carroserie zijn al nagekeken , als ik het contackt aanzet in de auto word ver verlichting een tikje feller dan als de sleutel eruit is , inmiddels geen enkel idee meer wat hier de oorzaak van kan zijn .

sasso25

Geplaatst door sasso25 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën BX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

pvdveen (0) PRO, 16 jaar geleden

dag Jeroen
de stekkers onder en bij de accu al goed bekeken??
vgr P

sasso25 (0) PRO, 16 jaar geleden

zo vandaag nog maar eens gekeken naar dit merkwaardige probleem en jah verrek tis opgelost ...

omdat ik niet meer wist waar te zoeken heb ik het dashboard er maar eens uitgehaald dacht dat daar misschien iets niet goed was , al die tijd stond de auto natuurlijk nog op contackt (want dat was het probleem) ik had het knipperlicht aan staan zodat ik kon horen waarneer het contackt er misschien wel af zou gaan en toen ik het dashboard eruit wilde pakken en de laaste 4 schakelaars loskoppelde viel het contackt uit.
blijkt... jaja tis echt een lullig dingetje , alarmlichtschakelaar was stukj en heeft de constant plus die er naar toe gaat doorgelust. andere schakelaar erin ..klaar
oude schakelaar had een afgebroken pootje binnenin .
.
zoals wel vaker kleine storing - grote gevolgen heeft twee en halve dag zoeken gekost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën BX of stel zelf een nieuwe vraag.