Citroën Ax: ax 1.1 start niet meer

Bouwjaar: 1991

hallo,
hallo,
Gister reed ik richting mijn werk en tijdens het rijden begon mijn ax ontzettend te stotteren, ik ging richting de kant en toen begonnen alle lampjes te branden en deed mijn auto niks meer.ik probeerde opnieuw te starten en toen stotterde hij verder.mijn vader heeft quik fit gebeld en die hebben gezegd dat hij moest proberen hem te resetten.dat heeft hij gedaan maar nu doet hij helemaal niks meer. de motor zelf slaat niet aan maar de startmotor doet het wel.heeft iemand een idee wat het zou kunnen zijn?
mijn vader denkt zelf dat het aan de brandstofpomp ligt alleen die weten we niet te zitten....

iemand een idee waar de brandstofpomp zit?

alvast bedankt

alice287

Geplaatst door alice287 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

willem12104 (0), 19 jaar geleden

Allereerst, is het een monopoint motor? Op kenteken bewijs staat U9. Zo ja, lees verder. Check of ze benzine krijgt. Bovenop het blok iets linksbovenin zit de inspuiting van Bosch. Daarop aangesloten zitten twee benzine leidingen. Maak de leiding los die de brandstof aanlevert. De andere is de retourleiding. Op de inspuiting staat een pijltje die de aanvoer aangeeft. Laat iemand anders de motor starten. Komt er benzine uit? Zo ja, dan heb je geen brandstofpomp probleem. Geen benzine? Check het brandstof relais. Zit tegen het linkerschutbord. In 9 van de tien gevallen gaat deze stuk na een jaar of 10. Ook een heel simpele check: Ga op de achterbank zitten en leg je hoofd op het rechtergedeelte van de bank. Laat iemand anders de sleutel in het contact steken en direct naar de stand draaien waar deze in staat als de motor normaliter loopt. Onder de bank (locatie van de brandstofpomp) moet dan heel even (max twee seconden) een licht zoemend geluid te horen zijn. De benzinepomp bouwt dan benzinedruk voor de motor op

alice287 (0), 19 jaar geleden

zo mijn auto'tje doet het weer helemaal!het lag niet aan de brandstofpomp het was eigenlijk iets heel lulligs het draadje van de aarde zat los.maar ben blij dat ie weer rijdt :D bedankt voor de hulp!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.