Citroën C2: bedradingsprobleem

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel

De bedrading heeft een los contact ergens. Soms gaan de ruitenwissers achter zomaar aan. de remlichten flikkeren, links en rechts richtingaanwijzer gaat soms snel dan weer langszaam.
Wie kan helpen. Is een oude auto dus ik wil er geen kapitalen kwijt aan zijn.

yvonne.vanuden

Geplaatst door yvonne.vanuden (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 6 jaar geleden

Zou de massa punten eens goed controleren .
Deze zitten onder de motorkap en binnen in de auto bij de zekeringkast.
Tevens zou ik de draaddoorvoer tussen je achterklep en de carrosserie eens controleren op defecte bedrading .

Hundoendat (0), 6 jaar geleden

Het lijkt mij, zoals Kaleido1 al zegt, een massaprobleem. Citroën heeft al vaker geblunderd met massa-aansluitingen. Op het achterlicht werd ook vaker contact gemaakt via een faston-contact dat bestond uit verzintkt plaatijzer. De Citroën XM heeft hier grote problemen mee gehad. Het beste kan dan een aparte draad die aan de verzinkte lip gesoldeerd wordt rechtreeks vetbonden worden met het chassis van de auto. Voor het solderen is een soldeerbout vereist met een vermogen van minimaal 100W. Eventueel is een extra vloeimiddel (S39) nodig maar dan moet wel na het solderen de soldeerverbinding goed schoongemaakt worden met een zeepsopje. Binnenin de soldeerverbinding bevindt zich dan wel nog S39 rest maar het duurt vele jaren voordat die de soldeerverbinding aantast.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.