Citroën Berlingo: berlingo hdi emissiestoring P 0100 P 0234 P 0238

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6 hdi

berlingo uit 2009 met schade ingevoerd. schade is hersteld, maar auto geeft nu tijdens rijden emissiestoring. codes p0100 p0234 en p 0238. reset is uitgevoerd door mijn broer, echter snel daarna zelfde melding. inmiddels heb ik gezien dat ik een slang naar het luchtfilter huis miste deze heb ik vandaag bij citroen opgehaald en ged. gemonteerd. Daarbij vond ik een lange zeer flexibele dunne slang los aan een zijde losliggen. Misschien een overloop slang? misschien wel andere functie?
auto heeft 42000 km gelopen. heeft iemand tips om systematisch mogelijke oorzaken uit te sluiten?

rolfus

Geplaatst door rolfus (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Losse slang kan een oorzaak zijn. Turbodruk die weg loopt naar buiten, valse lucht aanzuigen, etc.
Dat kan code p0100 (luchtmassa meter) verklaren. Waar loopt die slang naar toe/komt die van daan?
Code P0238 is dat de map-sensor (turbodruk meting) een te hoog signaal af geeft. Sensor, bedrading of turbo druk die veel te hoog oploopt.

rolfus (0), 13 jaar geleden

Beste Old Ford,

De losse slang kan ik waarschijnlijk uitsluiten. Het lijkt een overloop te zijn. Heb de computer gereset, maar direct daarna weer storing helaas. Ik ken een goede monteur die volgende week naar de auto gaat kijken, de auto schiet a
makkelijk op noodloop. Als er iemand nog tips heeft hoor ik dat graag.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.