Citroën Berlingo: Berlingo = snelheid blijft hangen + zwarte rook

Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 Geen turbo

Hallo,

Ik zit met een probleem. Sinds kort trekt onze berlingo niet goed meer op. Ik zal even zeggen wat wij ondervinden:

Na een nachtje stilstaan en dus koude motor vertrek ik en trekt de auto niet goed. In 2de begint hij dan zowa te schokkelen bij 2500 toeren. dan schakel ik hoger en opnieuw bij 3de ook weer ongeveer bij 2500 toeren schokkelt hij. Het toerental stijgt dan ook niet meer en de snelheid ook niet. Zo kan ik in het begin bijna niet harder als 50/60 km/u. Ik moet dus elke keer hoger en hoger schakelen zodat het schokkelen stopt. Hoe warmer dat de auto wordt, des te harder hij uiteindelijk kan. Hoe warmer de motor wordt, des te harder ik telkens kan maar dit gaat erg traag. Maar als de motor eenmaal warm is, stopt de snelheid en toerental toch nog altijd bij 90/max 100. Dit duurt echter heel lang (ik rij elke dag 35 km naar school en pas 1/3de van de weg kan ik voor de eerste keer 90 km/u halen). Ook als ik dan bij een bepaalde snelheid terugschakel, dan begint hij weer zo te hangen. Het is juist of dat de tandwielen geen toeren meer kunnen maken en blijven hangen. Als de motor warm is, gaat het schokkelen wel weg, dit is vooral bij koude motor. Eens warm kan ik toch redelijk naar 80 maar dan gaat het echt traag en echt harder als 90 gaat niet. Hij blijft gwn hangen. Ook is er zeer veel zwarte rook uit de uitlaat (als warm is dan is dit vooral als ik harder als ik plankgas geef voor sneller te gaan als dat hij op dat moment kan)

Overlaatst was de temperatuursensor wel kapot. Die is gemaakt maar het probleem is er nog altijd. Wat kan dit zijn?? Ik heb ook geen enkel lampje branden fzo. Tis misschien raar uitgelegd maar weet er iemand wat het probleem kan zijn? het is een 1.9 diesel zonder turbo en model: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Cit...

mvg

berlingoprobleem

CitroenBerlingo

Geplaatst door CitroenBerlingo (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (5) PRO, 13 jaar geleden

ik zou eerst de erg controleren of de klep niet open blijft staan dan krijg je exact dit probleem.

groetjes jan.

CitroenBerlingo (0), 13 jaar geleden

we hebben de auto in garage binnegedaan en het was uiteindelijk een vacuümleidinglek

gr

jan T (5) PRO, 13 jaar geleden

ja dat kan ook voor de nodige problemen zorgen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.