Citroën Xsara Picasso: Brandstof opvoerpomp wordt soms niet aangestuurd

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDI

Onze picasso wil soms niet starten. Het vermoeden bestaat dat de brandstofopvoerpomp niet wordt aangestuurd.
Nieuwe pomp bracht geen verbetering wel veel kosten. Wij gaan er van uit dat er een relais soms niet werkt, zijn
er mensen die ervaring hebben met hetzelfde probleem. Graag hoor ik welke oorzaken er kunnen zijn voor dit probleem.
Waar zit eigenlijk het relais wat de brandstofopvoerpomp aanstuurt?

Traction 1956

Geplaatst door Traction 1956 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

11 jaar geleden - mecano ltd

Toevallig hier hetzelfde probleem gehad, bleek het dubbel relais te zijn, zit bij een picasso volgens mij links bij de zekeringkast onder de motorkap, pen nr. 9 was roestig, mocht je er niet uitkomen laat het me weten incl. chassisnr.

11 jaar geleden - Traction 1956

Beste Mecano, dank voor je bericht. Ik ga direct kijken en laat je weten of het probleem is opgelost.

11 jaar geleden - Traction 1956

Beste Mecano,
Ik denk dat ik de storing heb opgelost. Heb vandaag in de zekeringkast net zo lang stekkers ontkoppelt tot dat ik er een vond waarbij een roestige pool zichtbaar was. Ik vond er een met een behoorlijk roestige pool en al wat ingebrande plastic stekker behuizing. De pool schoongemaakt, daarna contact spray gespoten en toen leek het goed. Starten/lopen, echter na zo'n 5 min stationair lopen stopte de motor zo maar, weer opnieuw gestart en 3 tellen later weer stil gevallen. Dit herhaalde zicht nog 1 of 2 keer en toen ging het lampje "motorstoring branden". Toen eerst maar weer eens naar binnen gegaan en een uur later, motor opnieuw gestart, geen foutmeldingen meer, 30 km gereden prima gegaan. Ik heb een foto bijgevoegd van de stekker en de kabel (1201) als ik me niet vergis, exact het zelfde kabelnummer als die van de voeding van de brandstof opvoerpomp in de tank (dit is een van de drie kabels die onder de auto richting de pomp gaat). Ik weet niet of het dezelfde stekker is die u bedoelde maar u tip heeft me er wel toe gebracht alle stekkers te checken. groet van Roald

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.