Citroën Xsara Picasso: soms kraken van het koppelingspendaal en pendaal blijft soms in

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Goedendag, ik heb van mijn xsara picasso uit 2000 de koppeling met drukgroep laten vervangen want dit was allemaal kapot gelopen.
Hij heeft het hierna 2 dagen goed gedaan en toen bleef het koppelingspedaal onderin staan deze was weer omhoog te halen en dan werkte alles weer prima ook de auto rijdt en schakelt prima.
Het pedaal is nog een aantal keren op de boden blijven staan vervolgens terug naar de garage gegaan en daar hebben ze hem ontlucht en hij zou weer goed moeten zijn echter er is bij het intrappen van het koppelingspedaal soms een kraak te horen dit komt binnen in de auto vandaan volgens mij wat je voelt het ook gewoon ook is het pedaal al weer een keer onderin gebleven. weet iemand wat te doen? Kan het de koppelingskabel zijn?

Herman2006

Geplaatst door Herman2006 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

kaleido 1 (1755) PRO, 11 jaar geleden

Even lezen wat je schrijft , ze hebben ontlucht en je vraagt jezelf af of het aan de kabel kan liggen ?
Wat klopt er niet ?

jan5047 (0) PRO, 11 jaar geleden

ik dacht dat daar een pen met een veer inzat, en als deze over het dodepunt is gegaan blijf je pedaal beneden staan ( is hydraulisch), maar als het pedaal weer boven zit koppelt hij dan wel goed

Herman2006 (0), 11 jaar geleden

bedankt voor jullie reacties.
Voor Kaleido: Al sla je me dood ik vertel alleen wat de garage verteld heeft wat ze hebben gedaan maar ik zag ergens anders op problemcar dat er wel eens iets mis gaat met de kabel.
Als het pedaal boven zit dan koppelt hij prima de koppeling doet het ook verder prima. Het kraken lijkt binnen bij het pedaal vandaan te komen ik vroeg me dus af toen ze de koppeling hebben vervangen of er iets niet helemaal goed is terug gezet waardoor het aanloopt of ergens achter blijft haken.
Ik ga morgen weer terug naar de garage en dan moeten ze maar even kijken.
Als iemand nog iets weet dan hoor ik het graag en als ze het hebben gevonden dan zal ik het melden.

henzell (0), 11 jaar geleden

Tijdens cbr rijtest ivm rijbewijs ook eens door koppeling getrapt.
Stangetje (kustof) tussen pedaal en koppelings cilinder gebroken!
Zit geen kabel tussen pedaal en cilinder in schutboard.
XSaraPicasso 1.8 2005.

henzell (0), 11 jaar geleden

Komt sindsdien wel wat trager terug bij snel ontkoppelen.

Herman2006 (0), 11 jaar geleden

ik ben bij de garage geweest en die hebben zowel de kabel als het mechaniek in de auto gesmeerd. ik moet nu even kijken of het nog terugkomt.
voor de zekerheid ga ik de veer met het kunststof stangetje met veer vervangen waar henzell( heel erg bedankt trouwens) het over heeft.
iedereen bedankt nog voor de hulp.

Herman2006 (0), 11 jaar geleden

naar alle waarschijnlijkheid is het nu opgelost. zie mijn eerdere bericht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.