Citroën XSARA PICASSO: brommernd geluid achter dashboard bij inschakelen airco

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: NFV, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 70

Ik hoor een brommend geluid als ik de airco aanzet achter het dashboard in het motor gedeelte is het niet te horen als je gas geeft gaat het geluid ook harder ( is er iemand die weet wat het probleem kan wezen ?)

Louis656

Geplaatst door Louis656 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1770) PRO, 6 jaar geleden

Vermoed koudemiddel te kort in je airco systeem , en daardoor hoor je lawaai van je orivice/expansieventiel , dat het koudemiddel inspuit in je verdamper.
Laat de koudemiddel vulling controleren.

Louis656 (0), 6 jaar geleden

de airco is goed koud als hij aan staat je hoort het geluid als de airco aanslaat en gaat harder of zachter op het toerental van de motor ( dus als je gas geeft wordt het luider )

kaleido 1 (1770) PRO, 6 jaar geleden

Dat ie nog goed koud wordt zegt in zoverre iets over de vullingsgraad dat er nog voldoende in zit om te werken , maar zegt niets over dat er genoeg in zit om op de juiste manier te werken.
Laat dit door een aircospecialist bekijken , liefst niet door een fastfitter of aanverwant artikel.

Louis656 (0), 6 jaar geleden

bedankt kaleido1
ben bij de airco specialist in de buurt geweest en deze heeft de airco afgevuld ( was bijna leeg)
en hij werkt weer goed en geen gebrom meer.
hartelijk dank voor het advies

Louis656 (0), 6 jaar geleden

probleem opgelost

kaleido 1 (1770) PRO, 6 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.