Citroën C-Crosser 2009: C crosser start niet meer na vervangen batterij afstandsbedienin

Bouwjaar: 2009, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2hdi

Na het vervangen van een batterijtje van de afstandsbediening van een C crosser wil de auto niet meer starten met deze sleutel wel met de reservesleutel.
Ik adviseer de klant om tijdelijk zijn reservesleutel te gebruiken en dezelfde dag belt de klant me op dat hij thuis zelf bij de reservesleutel ook het batterijtje vervangen heeft (waarom weet ik ook niet). Nadat de klant dit heeft uitgevoerd start de wagen ook niet meer met deze sleutel.
Ik rijd met mijn lexia naar de klant (hij kon natuurlijk zelf niet meer komen aangezien hij nu met twee defecte sleutels zat). Ter plaatse probeer ik de sleutels opnieuw in te leren maar zonder resultaat. Ik krijg een foutmelding dat de transponder in de sleutel defect is.
Het kan toch niet mogelijk zijn dat een transponder defect geraakt door de batterij te vervangen. Heeft iemand die eerder meegemaakt ?

Grietje

Geplaatst door Grietje (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C-Crosser? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 12 jaar geleden

batterij er verkeerd om in gedaan ?

geen synchronisatie methode in het boekje staan ?

Grietje (0) PRO, 12 jaar geleden

Neen batterij is juist en trouwens zonder batterij van afstandsbediening moet auto ook starten. Heb inlering sleutels verricht met de procedure in de lexia.

GOVA (0) PRO, 12 jaar geleden

De transponder zal eruit gevallen zijn ( ofwel stukgegaan, geraakt ) bij het openen van de handzender, een andere verklaring is er niet. Logisch toch.

Grietje (0) PRO, 12 jaar geleden

Gova .. niet logisch, wel als je 1 afstandsbediening opendoet en je dit probleem hebt maar niet als het twee keer achtereen gebeurt en daarbij de transponder is geen appart blokje dat eruit kan vallen.

By the way.. ik heb vandaag bij de klant thuis de afstandsbedieningen ingeleerd volgens de procedure van de C zero, dit wil zeggen : contact op, 2 knoppen tegelijk indrukken, loslaten en opnieuw kort na elkaar de 2 knoppen indrukken. Na deze procedure startte de auto terug met beide sleutels !!!!
Helaas werkt de afstandsbediening nu niet meer maar dat ga ik volgende week verder uitzoeken. Het belangrijkste is dat de klant nu weer kan rijden.

GOVA (0) PRO, 12 jaar geleden

Dan heb je gewoon mazzel gehad. De ADC-module vervult de rol van ontvanger van de afstandsbediening. Deze zendt het vergrendel/ontgrendelbevel naar de BSI. De programmering van de afstandsbedieningen gebeurt in de ADC-module, zonder enige link met de programmering van de sleutels (antistartfunctie). De transponder in de sleutel wordt niet gevoed door de batterij, maar wel door de ADC-berekenaar via de antenne. De antenne is geïntegreerd in de ADC-berekenaar .Waarschijnlijk zit je dan met een defecte ADC module en zal de wagen niet blijven rijden ...

Grietje (0) PRO, 12 jaar geleden

Blijkbaar zat toch de batterij omgekeerd maar na synchronisatie kon ik wel starten met de twee sleutels en afstandsbediening werkte terug vanzelf, stom van me, maar waarom auto niet start als batterij niet juist zit vind ik toch bizar !

Grietje (0) PRO, 12 jaar geleden

Blijkbaar zat toch de batterij omgekeerd maar na synchronisatie kon ik wel starten met de twee sleutels en afstandsbediening werkte terug vanzelf, stom van me, maar waarom auto niet start als batterij niet juist zit vind ik toch bizar !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C-Crosser of stel zelf een nieuwe vraag.