Citroën C2: C2 start / accu / computer problemen

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.1

Sinds een paar weken is het zo dat wanneer onze C2 een dag niet gebruikt wordt de auto niet meer wil starten, de accu is dan leeg.
Al een paar keer heb ik de auto gestart met startkabels, maar ik heb het idee dat ie daar niet tegen kan. Na het starten met startkabels zijn er al 2 oranje airbaglampjes gaan branden. Weet niet zeker of er een verband is of toeval.
Vandaag weer gestart met startkabel. Zodra de motor liep, ging de koelvin ook vol gas lopen, terwijl de motor lauw was. Dat vond ik gek, maar vooruit, we moeten verder.
Op het dashboard was er weer een lampje bij gekomen -> ‘Serv’ stond er. Zal wel ‘Service’ betekenen. Wat een service.
Ik reed weg en toen bleek dat de auto niet meer vooruit te branden was. Het duurde plm 1 minuut om op 45km/u te komen en harder wou hij echt niet.
Naar een universele garage gereden om de auto uit te lezen, maar dat lukte niet. De monteur snapte het niet, het leek of de computer niet bereikbaar was.
Auto weer gestart met de starthulp en toen was de ‘Serv’ melding weer weg en de snelheid was weer ok. Vreemd….
Thuisgekomen eerst maar eens met de multimeter aan de slag gegaan. Het blijkt dat de dynamo OK is, meer 14V op de accupolen bij draaiende motor.
Auto uitgezet en gemeten hoeveel stroom er uit de accu vloeit als de auto helemaal van contact af is. Dit bleek 0,8A te zijn. Dit lijkt mij toch veel te veel?? Dan is mijn 50Ah accu binnen een dag half leeg.
Iemand enig idee waar ik het moet zoeken?

HarmV

Geplaatst door HarmV (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (450) PRO, 10 jaar geleden

heb je met dat meten echt nadat de amperemeter ertussen zat een half uur gewacht totdat de auto volledig in rust is?? is de accu niet gewoon overleden?

HarmV (0), 10 jaar geleden

Ik heb wel een half uurtje gewacht, toen de accuklem losgehaald en toen de amperemeter er tussen gezet. Zal het nog eens proberen met eerst de meter er tussen en dan een half uur wachten.
Ik heb niet het idee dat de accu overleden is omdat deze nooit problemen geeft, 'goed aanvoelt' , behalve als je de auto meer dan één dag niet gebruikt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C2 of stel zelf een nieuwe vraag.