Citroën C5 Break: C5 break 2.0 16V break (geen HPI, volgens garage)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V (geen HPI)

Vorige maand een probleem gekregen in Frankrijk. Fikse hoosbui klimmend met C5 en caravan een melding 'Katalysator probleem' en slecht lopend motor. Alle service lampjes branden. Gestopt met rijden en auto via de ANWB laten repareren. Nieuwe bobine en bougies geplaatst.
Ca. 1000km zonder problemen gereden (lees terugreis) en nu begint de motor weer onregelmatig te lopen tussen de 2000 en 3000 rpm (daarna moeilijker waarneembaar); het is een soort bokken/stoten/inhoudmoment op een cilinder. Ook stationair loopt de motor niet echt regelmatig, maar ik weet niet of dit hier iets mee te maken heeft.
Diverse forums (C5club en Citroen) gecheckt maar dat levert alleen maar probleemgenoten op en geen oplossingen. Iemand ervaring met dit probleem en mogelijk een oplossing? IK krijg geen storingen via het display van de boordcomputer.

Buijselaere

Geplaatst door Buijselaere (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

El Xantia (0) PRO, 16 jaar geleden

Ik zou beginnen met uitlezen en/of een viergastest. Je auto krijgt in ieder geval een verkeerd of onverbrand mengsel omdat hij meldt: katalysator probleem. Zou bijvoorbeeld je lambda sonde kunnen zijn. Bobine komt inderdaad ook wel eens voor maar aangezien die net vervangen is lijkt het me sterk dat die weer stuk is dus eerst maar even uit laten lezen en eventueel nog een viergastest. Succes.

bruumke (0) PRO, 16 jaar geleden

het is eventueel mogelijk dat je water mee aan hebt gezogen in je luchtfilter(nat) hierdoor kan de luchtmassa meter kapot gegaan zijn. Maar dit zou er met uitlezen hoogst waarschijnlijk uitkomen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.