Citroën C8: C8 storing remsysteem

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 hdi fap

Hoi allen, ik heb een C8 2.0hdi Fap die nu bijna 3 jaar is.
Deze auto geeft vanaf het begin regelmatig bij het starten de melding 'storing remsysteem'.
Dit is door de dealer nooit (lees door de diagnose compouter)uit te lezen geweest, en dus heeft men achtereenvolgens op aanwijzigen van citroen de accu, startmotor, en abs unit vervangen. De melding blijft!!. Nu is het verhaal volgens citroen dat het parasieten op de bekabeling moeten zijn. Dus was mijn vraag op welke kabels?:het antwoord is dat dat niet bekend is! Men is op de hoogte dat ik diverse zaken heb ingebouwd(vandaar miscchien deze oplossing!). Nu heb ik alles compleet verwijderd en je raadt het al de melding blijft, logisch want de melding was er ook voor de eigen gemaakt toevoegingen.
Mijn vraag aan u is zijn er meerder C8 rijders die deze storings melding kennen, en liever nog een oplossing hebben?

mvgr

debelg

Geplaatst door debelg (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

zou dit niet iets te maken hebben met de sensors van het ABS systeem misschien defect of vies, waar deze zitten bij deze wagen weet ik niet. remmerij versleten?

debelg (0), 16 jaar geleden

Het verhaal van citroen is dat er een spanningsval is op de abs unit waar deze op reageert.
Dit klopt niet met metingen die ik zelf heb gedaan (accu spanning > spanningsval) en de oplossing zwaardere accu en startmotor met minder weerstand. De melding blijft!

mvgr
DeBelg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.