Citroën zx 16v: catalysator defect ??

Bouwjaar: 1992

hallo,

mijn citroen heeft volgende probleem, schommelen bij stationair, hoog verbruik, uivallen van de motor als je remt en je koppeling intrapt.
nu heeft ie dit soort problemen sinds m'n uitlaat niet helemaal lekker meer klinkt (net of er stenen in zitten.
ik heb hem laten uitlezen, en hij geeft aan lambda sonde probleem, deze is na meten echter in orde bevonden, net als de stappen motor en de map sensor. een monteur die ik sprak zei dat het ratelende geluid waarschijnlijk van mijn catalysator komt en dat deze defect\vervangen moet worden. kan het zijn dat door de defecte katalysator mijn lambda sonde verkeerde signalen doorgeeft naar mijn injectie waardoor ik de eerder genoemde problemen heb ????

met vriendelijke groet en alvast bedankt voor reactie

ViTaMiN

Geplaatst door ViTaMiN , lid sinds 18 jaar geleden

1 Reactie

picasso, 17 jaar geleden

In principe geeft een lambda-sonde geen slecht signaal als de katalysator kapot is om dat deze, bij uw auto, voor de katalysator zit. Wel zou ik de temperatuursensor laten controleren. Deze hoeft namelijk niet altijd een foutmelding te geven als hij kapot is, maar kan wel het hoge verbruik veroorzaken.

succes!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Tipo of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.