Citroën Xsara: centrale vergrendeling springt terug open

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: tu5jp4

In onze werkplaats staat een xsara met een probleem aan de centrale vergrendeling.
De auto ontgrendelt vanzelf weer na het vergrendelen. Je krijgt hem dus niet op slot.
De status van de deuren en kofferklep kan ik uitlezen met mijn apparatuur in de bsi. Daar staat dat alles juist vergrendelt is en verandert ook van status bij openen. Doorverbindingstekkers van portieren zijn goed, er zit geen water in en de bedrading is niet afgebroken.

Het probleem doet zich voor bij het vergrendelen met de zender en met sleutel links en rechtsvoor en ook bij bediening aan de binnenzijde links en rechts voor.

Op de display in de auto kun je keurig zien dat de deuren gesloten zijn of open.

Ik denk zelf toch in de richting van een slot, maar het loskoppelen van de portieren 1 voor 1 bracht ook geen verbetering.

vis. 73845881 dam 9022

Wie kan mij helpen ?

PT nieker

peugeottechnieker

Geplaatst door peugeottechnieker (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

als je eens alle sloten met een schroevendraaier dicht (dus de deuren open maar de BSI laten denken dat ze wel dicht zitten) gaan ze dan wel op slot ?


edit, kun je hem wel vergrendelen met de tester ?

peugeottechnieker (0) PRO, 15 jaar geleden

Probleem gevonden denk ik, uiteindelijk werkte het vergrendelen met de sleutel rechtsvoor toch niet. Bedieningssignaal opslot kwam blijkbaar niet aan in de bsi, dus als je via de zender of via de linkervoordeur vergrendelt ziet de bsi het portier rv niet op slot staan (wel dicht) en gooit hij hem terug van slot. Ik miste dus de parameters op slot en van slot van de bsi in de testkast. (kan aan onze tester (pp2000) liggen. Het vergrendelen met de tester lukte wel maar hij ontgrendelde weer direkt.
Alvast bedankt

PT nieker

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

ok, denk dat het idd aan je tester ligt bij de lexia kan ik het wel zien

Renaultmonteurtje (0) PRO, 15 jaar geleden

nog gelukt ? of wacht je nog op onderdelen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara of stel zelf een nieuwe vraag.