Citroën C3 Picasso 2016: cilinderkop

Bouwjaar: 2016, Brandstof: LPG, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Problemen met de cilinderkop, water in de olie

benny daems

Geplaatst door benny daems , lid sinds 10 jaar geleden

4 Reacties

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Dus ?

    Er wordt gesproken van een nieuwe kop, een andere spreekt van een vriespastille, weet jij het? ik niet anders had ik geen vraag gesteld - benny daems, 6 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Oke ik vind het geen vraag , meer een mededeling , maar terzake , je krijgt water in je olie , oliedruk is hoger dan de waterdruk , zou verwachten dat het andersom is , olie wordt majonaise als er water bij komt.
Wat is er al onderzocht en hoe , koelsysteem afgeperst en gekeken waar het koelwater blijft ?
Is de warmtewisselaar gecontroleerd enz.
Is de auto uberhaupt al bij een garage geweest voor onderzoek ?

hans4074 PRO, 6 maanden geleden

Als het een zogenaamde EP motor (zonder turbo) is van de PSA group, dan zal de vriesplug bij de distributie in de cilinderkop er waarschijnlijk uit gekomen zijn. Deze vriesplug zit op een erg lastige plek. Ook levert PSA geen losse vriesplug voor die plug.
Waarschijnlijk wel ergens te verkrijgen, maar t probleem is om de plug er weer vertrouwd en degelijk in de krijgen. Ons advies als dealer garage...... Cilinderkop vervangen.

benny daems, 5 maanden geleden

Wagen is niet hersteld opgehaald.
Toch bedankt om mee te denken.
Grtjs Benny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.