Citroën C5 2002: Citroën C5 2.0 16V HPI. EGR ASP buiten werking

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: HPI 2.0

Ik heb een Citroën C5 2.0 16V HPI.
De motor loopt goed, heeft normaal vermogen, tot hij een tijdje op bedrijfs temperatuur is.
Zonder dat de motor slecht begint te lopen (of andere merkbare verschillen) valt hij ineens stil en dan "PIEP", melding: "EGR / ASP buiten werking".
Het begon na een lange reis naar Keulen; aangekomen in Keulen, eerste beste stoplicht: "EGR / ASP buiten werking". Uitstappen, pool los van accu(soort reset) en weer rijden. Auto geparkeerd en na 3 kwartier kon ik weer verder rijden. Ben er ook weer mee thuisgekomen.
Dit voorval kwam steeds vaker. Ook langs de kant van de snelweg. ANWB erbij; volgens hem was het de EGR klep. Als ie dan stilstond kon de EGR de warme gassen niet meer verwerken, wel als ie reed :-) EGR klep vervangen, zelf doen. Kosten €220,- Probleem niet verholpen. Verder zoeken en weer naar de garage om uit te lezen etc. Garages zijn gek van uitlezen a €32,-, diepteonderzoek €108,-. Meneer, het is de lambdasonde, de voorste. Wij willen 'm wel voor u vervangen: €450,-. Zelf doen. Kosten €220,-. Was het ook niet. Op het laatst kwam ik niet verder dan 10 a 15km. Nog één keer naar de garage voor een diepte onderzoek a € 108,-. Meneer, het is de hogedrukpomp, code P1294 en P1288... Ik geef u gelijk een offerte mee: €1150,-
Ik kon het niet geloven. Eerst eens googelen op de code 1294. Ik kwam hier bij 'problemcar' en zag exact hetzelfde probleem. Oplossing; een brandstofdrukregelaar/sensor. Die had ik nog liggen van een ouder euvel. Eerst dat maar eens proberen... zelf inzetten(niet makkelijk) en... probleem opgelost! Een heerlijk gevoel als ie het dan weer doet. Je gaat toch aan een nieuwe auto denken.


Mochten er nog C5 HPI's of andere motoren met hogedruk pomp rondrijden met hetzelfde probleem; het is niet altijd gelijk het duurste onderdeel. Mij heeft het geholpen dat ik zo'n berichtje als dit vond. Je wordt moe van de oplopende kosten zonder oplossing.Mvg.

HPI 2.0

Geplaatst door HPI 2.0 , lid sinds 8 jaar geleden

1 Reactie

check

Beste antwoord, geplaatst door Hans4040 PRO, 8 jaar geleden

Bedankt voor de tip.

mvg.
Moderator Problemcar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.