Citroën C5: Snelheidsmeter werkte niet meer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2,0

Ik had in december 2013 reeds volgend probleem aangehaald: Snelheidsmeter werkt niet meer. Eerst nog wat haperend dan nog éénmaal weer oké bij nieuwe start maar daarna niet meer. Cruise control en kilometerteller werken wel nog normaal. Advies garage (= kostprijs € 70) het hele instrumentenbord vervangen kostprijs: bijna €700! Heb nog niet beslist (rij nu op GPS!

Nog niet beslist voor vervanging of wat dan ook maar.. na weer enkele problemen met slecht of niet starten gaf de pechverhelper van de wegenwacht na uitlezen van computers enkele fouten door aan de garage. Na vervanging van temperatuursonde maar ook van "uitlezen van de wagen" en diagnose stelde ik bij weer eens wegrijden van de garage tot mijn grote verwondering vast dat DE SNELHEIDSMETER WEER WERKTE!!!! Vermoedelijk wist de pechverhelper een betere diagnose te stellen. Een pluim voor die man maar een blaam voor die garage die me al meer dan €1000 had gekost!

Helaas euforie van korte duur: meter werkte gedurende 5 dagen daarna weer niet meer. Wat was er juist daarvoor dan gebeurd? 1. Heb kris-kras door wijk moeten rijden doordat gewone weg afgesloten was 2.Benzinemeter was op reserve geraakt juist voor stoppen. 3. Bij terug rijden en eerst achteruit gereden bij verlaten van de parking

Willietje

Geplaatst door Willietje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

magenta67 (0), 9 jaar geleden

Ik had hetzelfde probleem, dit is verholpen door het motortje dat achter de snelheidsmeter zit, te laten vervangen. Wat de kosten hiervoor waren, weet ik niet, was garantiewerk.
http://www.citroen-forum.nl/forums/viewt...
Op bovenstaande link wordt het probleem besproken en er worden diverse oplossingen geopperd.
Misschien kan je hier iets mee.

Succes, André.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C5 of stel zelf een nieuwe vraag.