Citroën C8: Citroen C8 in eens geen vermogen/reactie gaspedaal meer

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2i 16v

Hallo,

Het volgende probleem doet zich voor. Ik reed op de snelweg, en trapte even het gas in na al uur netjes gereden te hebben. Bij 170 in eens geen vermogen meer,dus ik laat gas los, en geef weer gas,maar geen effect. Koppeling in, motor meteen uit, geen storing op de display. Uit kunnen rollen tot de eerste afrit van m'n dorp gelukkig. Hier poging gedaan te starten, motor gaat goed rond,maar slaat niet aan. Ik hoor wel gezoem als ik hem op contact zet, lijkt mij voor druk van de benzinepomp? Heel even gaf de display melding, maar kon ik niet lezen zo snel. Bij 2e poging langer in beeld, maar nog kort, "elektrische diefstalbeveiliging" hierna gelaten voor wat het het is, de hulptroepen verzocht 2e sleutel mee te nemen, het leek heel even of hij wou aanslaan, maar accumwas inmiddels te leeg om weer te starten, start kabels geprobeerd maar motor wou niet aanslaan, nu wel af een toe 1 slag, maar wou niet lopen. Tijdens dit alles geen storing meldingen op de display.

Geprobeerd
Beide sleutels, meerdere malen open en dicht met de afstandsbedieningen, voorzien van voldoende storm dmv starthulp.

Ik heb 2 mogelijke veroorzakers kunnen vinden via zoeken op Google en hier. De barandstofpomp, en de accu? Graag zou ik nog andere tips of mogelijkheden horen voor ik Garage Coolen blij ga maken, en m'n spaarrekening verdrietig.

Is het via de citroen computer (lexia) of een andere te testen of de brandstofpomp werkt?

MJS

Geplaatst door MJS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

MJS (0), 9 jaar geleden

Vandaag uitgelezen met proxia, geen storingen!? Alles gewist, en nu slaat de motor aan, loopt 3 a 4 seconden, en valt dan uit.... Snap t nu niet meer...

andreas08 (0) PRO, 9 jaar geleden

hebben ze het logboek uitgelezen
daar wordt elke storing in opgeslagen met de km stand wanneer het gebeurde

primera p11 (0), 9 jaar geleden

Lijkt me de startonderbreker.

MJS (0), 9 jaar geleden

Logboek is niet uitgelezen. Heb haar zelf uit gelezen trouwens. Ik denk zelf ook iets met de start blokkering, maar dat moet dan lijkt mij toch aangeven worden op de display?
Voor mijn gevoel, maar nooit echt op gelet natuurlijk, hoor ik de brandstofpomp niet als ik de auto op contact zet? Heb deze wel getest met proxia en die zei geen problemen gedetecteerd, maar toch. Relai brandstofpomp werkt wel goed, ook getest... Misschien teweinig opbrengst van de pomp?

MJS (0), 9 jaar geleden

Aller eerst mijn excuus! Aan allen....

De oplossing was...... BENZINE!..... Tank was blijkbaar TE leeg, alleen! De bc heeft niet van te voren aangegeven dat hij ZO leeg was, lampje Brande niet eens??? Maar zoals ik al zei, reed ik wel op behoorlijke snelheid, dus misschien dat het laatste restje te snel er door gepompt is? In ieder geval.... Ze werkt weer! En d'r mankeerde haar niets ernstig.... Het heeft d'r in iedergeval een nieuwe accu opgeleverd... Ditmaal 1 met wel voldoende capaciteit...

Allen bedankt voor het mee denken!



( ik ben gewend dat als de sap op is hij gaat stotteren en sputteren ipv zo poef dood is )

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C8 of stel zelf een nieuwe vraag.