Citroën Xsara Picasso: Citroen Picasso hapert op LPG

Bouwjaar: 2006, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Betreft een LPG installatie van AG. Al geruime tijd hapert de motor als deze op LPG draait. Het storingslampje knippert dan soms hevig maar soms ook zo af en toe. Ik denk dat er troep/water in de gastank zit die de toevoer blokkeert. Ben tot deze gedachte gekomen omdat na het tanken vaak de storing minder voorkomt, bij de ene pomp meer dan bij de andere. Ik tankte een keer ergens waar het ene achterwiel in een flinke put stond en de storing was geruime tijd weggebleven. Door het tanken zou dan de troep/water weggeblazen worden bij de toevoer opening. De storing treedt ook op na bochten zoals rotondes. Is zoiets eerder voorgevallen en is het mogelijk om de LPG tank af te laten. De tank is een onderbouwtank die er langs onder aangebracht is.

in afwachting
Peter

paarendse

Geplaatst door paarendse (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

De electrische pomp die in de tank zit staat erom bekend kapot te gaan.

paarendse (0), 9 jaar geleden

Kan ik het dan zo zien dat de pomp soms wel en soms niet functioneerd? Of helemaal niet en dat de druk in de tank er voor zorgt dat er vaak wel voldoende LPG wordt aangevoerd? Moet de tank ervanonder om bij die pomp te kunnen?


mvrgr
Peter

Profundo Autoservice (0) PRO, 9 jaar geleden

Het gas word in vloeibare vorm naar voren gepompt, dus de druk in de tank is niet heel relevant.
om bij de pomp te kunnen moet de tank leeg en er onderuit.

Ik zou even naar een lpg specialist gaan om het systeem uit te laten lezen, wellicht kan hij duidelijk zien of de pomp slecht is.

andreas08 (0) PRO, 9 jaar geleden

heb je de gasinstallatie al laten uitlezen op storingen
wanneer is voor het laatst het gasfilter vervangen
als het filter niet op tijd vervangen wordt kunnen de injectoren defect raken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.