Citroën Xsara Picasso: Climatcontrol Xsara Picasso werkt niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18

Wie heeft er enig idee hoe het volgende probleem verholpen moet worden? De climatcontrol van mijn Picasso werkt normaal bij 21 graden en de aanjager draait dan normaal. Als ik de temperatuur verhoog, geeft de kachel niet meer warmte en ook verhoogt de aanjager z'n snelheid niet. Zelfs niet als ik omhoog ga naar 27 graden. Pas als ik de stand 28 graden heb bereikt, draait de aanjager ineens op volle toeren, hoewel de warmte van de binnenstromende lucht niet hoger wordt. Ga ik de temperatuur verlagen vanaf 21 graden, dan komt er wel koude lucht binnen. Pasgeleden is de thermostaat vervangen door een nieuwe. Als het daar al aan zou kunnen liggen, dan is die optie nu dus uitgesloten. Het voornoemde euvel doet zich voor zowel in de stand Auto als bij een gewijzigde stand voor wat betreft de temperatuurverdeling. Met de aanjagerknop kan ik de draaisnelheid overigens wel stapsgewijs opvoeren. Rara, hoe kan dat allemaal?

Schroevendraaier

Geplaatst door Schroevendraaier (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Xsara Picasso? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

andreas08 (0) PRO, 11 jaar geleden

uitlezen op storingen en parameters controleren

Schroevendraaier (0), 11 jaar geleden

Inmiddels is er van alles aan gedaan. De computer is uitgelezen en de uitkomsten bleken goed. Het display is vervangen: geen verschil. De kachelweerstand is vernieuwd: ook geen verbetering. Wanneer echter de temperatuursensor uit de kachel wordt getrokken, werkt de aanjager weer wel via de plus- en minknop van de climat control. Bij het bereiken van een bepaalde temperatuur verlaagt de aanjager z'n snelheid niet. rara, hoe kan dat allemaal?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Xsara Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.