Citroën Berlingo: Contactsleutel / afstandbediening

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 HDi, 8 v

Het dekseltje met de 2 knoppen voor de ab van de contactsleutel is versleten, losse knopjes enz.
Ik vond een gave gelijke van een Peugeot.
Het printplaatje uit de Citroënsleutel heb ik overgeplaatst in het dekseltje van de Peugeot en dit weer op de Citroënsleutel geklikt.
De beide printplaatjes zijn er identiek uit en ik heb ze gemerkt met viltstift op een leeg plekje.
De afstandbediening van de deuren werkt weer goed, maar nu komt het: bij het starten wil de motor niet aanslaan en in het dashbord licht een sleuteltje-teken op !
De motor slaat wel gewoon aan met de dichte reservesleutel zonder batterij/ a.b./(printplaatje?).
Vraag is: wat heb ik fout gedaan en hoe kan dit opgelost worden, zonder een hele nieuwe en dure sleutel bij de dealer te moeten halen ?
Graag advies van de (ervarings-)deskundigen.
Alvast bedankt !

wisizu

Geplaatst door wisizu (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

sleutel even opnieuw laten inleren. Waarschijnlijk is de code er uit. Dit kan alleen bij de dealer. Sleutelcode kaart ook meenemen!

wisizu (0), 13 jaar geleden

Fordofiel ( voorheen Citrofiel), bedankt voor je meedenken !
Bij de dealer geweest met kaart en sleutels. Opnieuw coderen lukte niet; het "stukje rubber?" in de rand van het dekseltje bleek de transponder te zijn, die ook verwisseld had moeten worden. Dit alsnog gedaan, waarna bleek dat bij de eerste poging tot coderen de toegang tot de transponder was gewijzigd en niet meer toegankelijk was bij de tweede poging. Enige oplossing: nieuwe sleutel. Kosten sleutel met a.b. en coderen ca. € 150,=.
Kosten nieuwe reservesleutel (zonder a.b.) + coderen ca. € 65,=. Dan maar geen afstandbediening ( wel centrale vergrendeling)! Voordeel is dat mijn aandacht nadrukkelijker aanwezig is bij het afsluiten en ik niet even laten moet controleren of ik de auto wel afgesloten had !
Dit alles alleen omdat het plastic dekseltje van de sleutel ( voortijdig) slijt en niet los geleverd kan worden!
Uit eerdere/eigen ervaring en uit topics op Problemcar is voor mij een conclusie duidelijk: voor een goed rijdende auto / Berlingo kunt je beter zo weinig mogelijk electronische toeters en bellen hebben, die met het rijden zelf niets te maken hebben, zoals airco, a.b., cruise-control, parkeersensoren enz. enz. hebben, want daar zitten veelal de storingen en de kosten.
Boodschap: denk ook aan de transponder, voorzichtig "loswrikken" en ( in zelfde positie ?) overzetten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.