Citroën C3 Pluriel 2004: Dak+kofferbak gaat niet open na vervanging dak casette

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: KFV, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 54

Vandaag heb ik mijn dak-casette volledig vervangen van mijn, citroen c3 Pluriel. Na alles te hebben aangesloten, ging het dak keurig netjes zonder haperingen of bijgeluiden dicht. Van de oude installatie, was het motortje en wat dakgeleiders kapot. Het nieuwe dak, heb ik werkend van de donor auto zien komen en is een op een over gezet naar mijn auto.

Nu het probleem:

Het dak gaat met geen mogelijkheid meer open en ook de kofferbak, wil niet openen. Ik heb al veel gelezen over het dak te initialiseren. Ook dit heb ik gedaan op alle verschillende manieren die op forums te lezen zijn maar, ook dit werkt niet.

Ik heb alle stekkers losgehaald en het oude dak aangesloten, deze doet nu ook niets meer?? De zekeringen zijn goed en bij het indrukken van het ontgrendel knopje van de koffer, hoor je binnen in de auto een relais tikken.

Wellicht kan iemand mij helpen want ik ben de wanhoop nabij.

Jordey77

Geplaatst door Jordey77 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kaleido 1 (420) PRO, 1 jaar geleden

Dan beginnen met zekeringen controleren .

    Ik heb vandaag alle zekeringen gecontroleerd. Alles was goed maar voor de zekerheid heb ik toch die van het dak vervangen. Alsnog bedankt voor de tip :) - Jordey77 (0), 1 jaar geleden

kaleido 1 (420) PRO, 1 jaar geleden

Doet ie het nu dan ?

kaleido 1 (420) PRO, 1 jaar geleden

Heb je wel spanning op de zekering en de schakelaar?

    Alles heeft spanning maar waarschijnlijk ben ik er achter wat het probleem is. Door een storing van het oude dak, zit deze storing nog opgeslagen in de module die het dak aanstuurt. Ik heb een OBD2 computer besteld in de hoop dat dit het probleem duidelijk kan maken en eventueel oplossen. Ik lees veel goeie dingen hierover dus ik heb weer een beetje hoop.

    Ik zal laten weten of dit het gaat oplossen. - Jordey77 (0), 1 jaar geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.