Citroën Grand C4 Picasso 2008: Dashboard doet niets meer en auto start ook niet meer

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: 9HZ, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Hallo, wie kan mij helpen, ik heb de radio eruitgehaald en een nieuwe radio aangesloten, maar ineens viel het dashboard uit en kon ik mijn auto niet meer starten, wat kan dat zijn??
De startmotor draaid gewoon rond en de koplampen doen het ook gewoon.
De alarmlichten ook maar niet het alarmknop je als ik hem inschakel.
Ik heb de nieuwe autoradio er inmiddels weer uitgehaald en de originele terug geplaatst, maar nog steeds start de auto niet en doet mijn dashboard ook niets tevens doet de afstandsbediening van de auto ook niets meer, ik kan hem alleen met de sleutel afsluiten en dan klappen de spiegels we gewoon naar binnen en geven de alarmlichten ook een signaal dat hij op slot zit.
Wie kan mij helpen????

Ron Schmid

Geplaatst door Ron Schmid , lid sinds 8 maanden geleden

10 Reacties

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Accu leeg ?

    U leest niet goed denk ik, de startmotor slaat gewoon rond als ik hem wil starten - Ron Schmid, 8 maanden geleden

kaleido 1 PRO, 8 maanden geleden

Inderdaad er staat een aantal keren start niet , en ook dat hij wel rond gaat , zekeringen al gecontroleerd ?

Highway PRO, 8 maanden geleden

Ik denk dat je de neuzen weer de zelfde kant op moeten. Door de andere radio is de configuratie weg. radio is tegenwoordig in een auto een module. Ik weet het zo niet bij Citroen maar bij Fiat gaat dan de km stand knipperen. Bij vervanging of verandering moet je dan een Proxi uitlijning uit voeren.

Ik ga ook nog mee met Kaleido kan ook nog gewoon een zekering zijn. Hoofdzekering.

harry4203 PRO, 8 maanden geleden

geen bedrading afgeknipt/veranderd bij de originele radiostekker toch he? als alles weer origineel is en de zekeringen zijn heel even de accupool losnemen. denk erom, dat de stekker op een andere radio past wil absoluut niet zeggen dat de aansluitingen op dezelfde plek zitten.

Ron Schmid, 8 maanden geleden

Nee ik heb geen bedrading afgeknipt de nieuwe radio deed het ook gewoon en toen hij helemaal aangesloten was schoof ik hem in het dashboard en dacht nou ga ik de auto even starten ja en toen startte hij niet meer en ging het dashboard ook niet meer aan koplampen werken wel gewoon, binnenverlichting werkt gewoon en ik heb onder de motorkap alle zekeringen gecheckt en die waren allemaal goed maar mogelijk weet een van jullie waar misschien nog een zekering zit want het probleem zit hem in dat hij waarschijnlijk geen stroom meer geeft vanuit het contact naar de motor en naar het dashboard

harry4203 PRO, 8 maanden geleden

Links onder het dashboard zal nog een zekeringkast zitten, kijk anders ff in het boekje. alles wat in de auto zit is ook in de auto gezekerd.

Ron Schmid, 8 maanden geleden

Top idd de zekering linksonder, alles werkt weer alleen krijg ik nu een storingsmelding emissie en het motor symbool brand, dit was voor dit probleem niet.
Kan dit te maken hebben omdat ik de pluspool ook een x losgemaakt heb? Want de tijd en datum klopt ook niet meer

harry4203 PRO, 8 maanden geleden

ja kan, je kunt even afwachten of ie na een aantal ritten uitgaat. anders voor de zekerheid even uitlezen en wissen.

Ron Schmid, 8 maanden geleden

Tankdop open en weer dicht gedaan, en opgelost, lampje en foute melding is uit.
Verder heb ik nog een vraag, klopt het dat de antenne stroom gevoed is? Want iedere x als ik de antenne inprik in de nieuwe radio, knalt die zekering eruit zodat het dashboard uitvalt en de auto niet meer start

harry4203 PRO, 8 maanden geleden

ja, dat klopt. je kunt die originele stekker niet 1 op1 overzetten op een universele radio.

    Ok, wat kan ik daar aan doen dan ? - Ron Schmid, 8 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Grand C4 Picasso of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.