Citroën C4 Coupé 2006: Kachel werkt niet

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 80

Ik heb een paar weken geleden ook al de vraag gesteld.
Het probleem is dat de kachel van de C4 niet werkt. De aanjager wel maar het wordt niet warm. De verwarmingsradiateur lekt niet en is doorgespoeld. De rep.kit van de tandwieltjes van de bediening van de kleppen is 2 jaar geleden gemonteerd. De verwarming werkt ten opzichte van de buitentemperatuur een beetje. Gemeten met een laser temp.meter. Ander climatecontrol kastje bij de versn.pook gemonteerd, geen resultaat. Nu is het mij opgevallen dat ook de temperatuur aanduiding op het dashboard het niet doet. Is dan de temp.sensor defect en stuurt deze mogelijk ook de kachel aan ?

Pakreel

Geplaatst door Pakreel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (420) PRO, 2 jaar geleden

Thermostaat is een optie , als motor te koud blijft wordt de kachel ook niet warm.

Pakreel (0), 2 jaar geleden

Als de thermostaat het probleem zou zijn zou de motortemperatuur weergave wel een beetje oplopen. Ik heb de temp. van de bovenste slang na een tijdje stationair draaien opgenomen en deze was ruim in de 40 graden. Ik heb de temp.sensor op het themostaathuis vervangen. Het probleem blijft. Temp.sensor met warm koelmiddel, een beetje mijn vingers gebrand, vervangen, auto had net een eind gereden.

kaleido 1 (420) PRO, 2 jaar geleden

40 graden is toch te koud als motortemperatuur 90 graden is ,thermostaat werkt 2 kanten op , in opwarmfase gaat alles door de motor en kachel , in 2e fase als motor 85 graden is gaat de radiateur pas mee doen .

Pakreel (0), 2 jaar geleden

Kom er nog op terug.

Pakreel (0), 2 jaar geleden

Eindelijk de auto tot mijn beschikking. Nieuwe thermostaat er in gezet. Oude thermostaat getest werkte gewoon maar door de leeftijd was alleen de rubber afdichtring lek. Helaas doet de verwarming het nog steeds niet. De temperatuur aanduiding op het dashboard werkt nu wel. Ook de regelkast voor de temp regeling op de middenconsole gewisseld. Heeft iemand nog een idee?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C4 of stel zelf een nieuwe vraag.