Citroën C25: distrubutieriem

Bouwjaar: 1991

Kan er mij iemand zeggen hoe ik de tandwielen dichtingen ( bourages) kan vervangen , zie niet zitten hoe die er uit gaan , krijg namelijk olie op riem, weet niet of dat schadelijk is , heeft mij verteld dat deze wel olie bestendig zijn . Heb wel al gemerkt dat vele j5 en c25 dat hebben .

rikernst

Geplaatst door rikernst (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C25? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

jwildschut (0), 18 jaar geleden

De keerringen (bourages) zitten geklemd. Je krijgt ze er meestal wel uit met een haakje van het een of ander. Eventueel zelf buigen van dun staaldraad of van plaatjes.

Als ze erg vast zitten, dan vervormen de keerringen vaak door deze behandeling, zodat je dan wel meteen toebent aan nieuwe. Er schijnen ook speciale instrumenten te bestaan om ze onbeschadigd eruit te krijgen.

Als je toch van plan bent ze te vervangen, dan kan je er een gaatje in slaan en de keerring er zo uittrekken. Let dan wel op dat je 'm niet nog verder naar binnen slaat.

Het kan zijn dat er een losse bus zit om de as (als afstandhouder voor het tandwiel). Soms is dat niet meteen zichtbaar. Als je die bus verwijdert, heb je wat meer ruimte tussen de as en de keerring om de keerring onbeschadigd te verwijderen.

Als het rubber van de keerring nog soepel is, is vervanging soms niet nodig als je de stalen veer in de keerring wat strakker zet (je kan de uiteinden van de veer losschroeven, er een stukje van afknippen en dan weer aan elkaar schroeven).

Als de carterontluchting niet goed werkt, dan kan dat ook voor lekkages langs de keerringen zorgen.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Een gedemonteerde oliekeerring beter altijd vernieuwen hij lekt niet voor niets. Laat dat veertje inkorten maar zitten als je het niet goed doet gaat hij los en dan zit hij ergens tussen.De meeste keerringen hebben een metalen kern bekleed met rubber op de afdichtlip na. Voorzichtig met een priem er een gaatje in tikken en voorzichtig er uit wippen zie ik het meeste zitten.

Henk-Jan4427 (0), 18 jaar geleden

vriendelijk bedankt heren voor de tip van die bourages, sorry dat ik wat laat gereageerd heb . Ben daar blij mee . Maar zou ik mij daar echt zorgen moeten maken dat er war olie tussen zit, mijn riemkast is wat gescheurd en als ik aan die onderste riem tast zit daar echter bovenaan wel niet dat er veel olie aanhangt , er likt wel olie aan de krukas tandwiel, niet dat erstaat te druppen . Ik zat natuurlijk wel te denken dat allemaal eens los te doen , vandaar die vragen .Hebben julie veel ervaring met een motor c 25 ( citroen of is het indenor ? °

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

De vertanding van zo'n riem is neopreen en dat kan wel beter tegen olie als natuurrubber maar hij word er wel glad van en dan zou hij makkeler een tand kunnen verspringen.

caddy 2 (0), 18 jaar geleden

Als antwoord , de riem is ongeveer 15000 km meegereden , ik denk vroegtijdiger vervangen dan 100000km .Auto is trouwens van 1991 en er is een motor ingelegd van een type 1988 . Heb hem 2 jaar . De motor is goed bij mijn weten en heb er ondertussen bovengaande km met gereden .Men verteld mij dat het een sterke motor is maar het geen er allemaal rondhangt ? Chauffage , kraantje onder tablau heeft al gelikt , is herstelt en de kachel radiator lekt nu ook een beetje maar los ik op met bakje .Onlangs viel hij stil en was er lucht op de leiding nochtans nergens geen lik . Een klep was er ook al eens ontregelt met veel lawaai , als ook eens lucht op de remleidingen .Smorgens bij vochtig weder bij de eerste km rijden maakt hij op de motor ( kant langs waterpomp ) ook een beetje raar geluid , doch eens warm niets meer .Allemaal kinderziektes denk ik , waar moet ik zo allemaal voor oppassen bij deze auto waar ik toch wat van houd .

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Van wie was de vraag nu eigenlijk?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C25 of stel zelf een nieuwe vraag.