Citroën Ax: dynamo

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1

Mijn AX wilde niet meer. Zij begon te stotteren en snel daarna was het rijden afgelopen. Ik heb nu op de dynamo de regelaar vervangen. De regelaar is gemakkelijk van de dynamo af te monteren. De koolborstels (2 naast elkaar) bleken versleten, ongelijke lengte waarvan er 1 zwart was. Vervangen voor een nieuwe regelaar. Was met € 21,66 klaar. Auto rijd weer!
Een nieuwe dynamo kost ca. € 150,- en is veel lastiger te vervangen dus de moeite waard eerst de regelaar te controleren!

Deax

Geplaatst door Deax (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën AX? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

ja mee eens maar bij bij de franse wagens wil de sleepring nogal inslijten dus gaat het lampje weer branden dan weet je de oorzaak.

groetjes jan.

Deax (0), 14 jaar geleden

Dag Jan,

je hebt daarin natuurlijk gelijk. Dat heb ik me ook gerealiseerd. Ik hoop alleen dat het lang genoeg uitstel geeft aan mij om een nieuw wagentje op de kop te tikken. Motivatie is alles :-)

Ik dacht echter laat ik mijn ervaring delen, wellicht heeft ook iemand anders wat aan deze mogelijkheid.

jan T (25) PRO, 14 jaar geleden

nou ik zou het ook zo gedaan hebben als ik op zoek was naar wat anders alleen als je nog langer met de wagen had willen door rijden dan had een ruil beter geweest alleen er is totaal niks verkeerd mee hoe je het nu gedaan hebt hoor.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën AX of stel zelf een nieuwe vraag.