Citroën C3: Emissie storing

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 14 HDI

Hallo,

Wij zitten al een ruime tijd met het volgende probleem:

Onze wagen een C3, 2006 14 HDI, rijd niet meer als voordien, hij heeft totaal geen trek kracht meer en begint zelfs een gevaar op de weg te zijn, bv: bij het invoegen op de autosnelweg halen we te weinig snelheid in korte tijd waardoor achterliggers worden op ge houden.... met alle reacties bijhorend.

Onze wagen had tot 2X toe een diesel geur in de wagen, precies of de uitlaatgeur binnen in de wagen kwam... dat bleek een dichting packing aan de motor te zijn en is tot 2X toe onder garantie vervangen, Maar bij de tweede maal wanneer ik de auto ging afhalen branden er een lampje en verscheen op het dashboard " emmissie fout" de garage zij dat het geen kwaad kon om mee te rijden en moest de volgende dag terug komen, als ik naar huis reed voelde ik meteen dat er iets mis was met de wagen, hij had totaal geen trekkracht, te dag erna ben ik er terug meegegaan en na 5min. was hij al terug klaar, ze hadden de software gereset en daarmee zouden alle problemen verholpen zijn volgens de garage, maar bij het weg rijden was het nog steeds hetzelfde juist de fout melding was verdwenen maar de wagen trok nog steeds niet hij is daarvoor in het totaal tot 5maal terug binnen geweest bij die zelfde (citroen garage) maar het probleem blijft maar duren, ik was het echt kots beu en ben toen naar een locale garagist geweest die alle merken doet en hij stelde ook meteen vast dat er geen fut meer in die wagen zat, hij heeft toen de massa lucht meter veranderd maar het probleem was nog steeds niet opgelost ook hij heeft hem nagekeken maar zonder resultaat, hij heeft hem ook meerdere malen het geheugen uitgelezen en de computer gaf nooit een fout weer, hij zei dat ze waarschijnlijk bij de Citroen de software gereset hebben maar het probleem niet gevonden hebben en dan maar vlug de computer gereset hopende dat die klant weg blijft met zijn probleem.....


Nu rijden wij al een ruime tijd met dit probleem rond, wat ons ook opvalt is dat hij behoorlijk verbruikt normaal zou hij moeten 4,9/100km verbruiken waar hij nu zo'n 7 a 8 Liter verbruikt en dan ook nog is geen trek kracht meer heeft.... Wij zijn dit jaar er mee naar Spanje gereden en haalde op sommige hellingen nog geen 50km/h wat een zeer gevaarlijke situatie was in Frankrijk (Vrachtwagens achter ons) en reden met een volle tank 600km

Ik heb dit ook al eens aangehaald op een ander forum maar heb daar niet echt een antwoord van probleem gekregen, ik hoop dat hier iemand de oplossing heeft en dat onze wagen terug rijd als toen hij nieuw was !!!!

Alvast bedankt voor de hulp

lanosd

Geplaatst door lanosd (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Renaultmonteurtje (0) PRO, 14 jaar geleden

Lijkt er op dat de Electroklep defect is van de Turbo. Vermoedelijk onderdeelnummer: 1628 ZT Kost ca 49,65 EUR ex btw. Deze regelt het vacuüm naar de turbo, als deze defect gaat heb je identike klachten.

andreas08 (0) PRO, 14 jaar geleden

ook willen bij deze motoren het inlaat gedeelte langzaam dichtslippen door vervuiling egr

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C3 of stel zelf een nieuwe vraag.