Citroën : esp/asr lampje gaat branden

ik heb hier een citroen c8 hdi van 2005
hier bij gaat het abs lampje branden dat is verholpen met nieuwe sensor achter maar de lampjes esp/asr gaat ook steeds branden als auto stil staat en je het stuur een paar omwentelingen links en rechtsom maakt springt hij aan auto stil liggen en starten en hij is weer uit zelfs bij de dealer komen ze er niet uit iemand enig idee
mvg freddie

f.riemens

Geplaatst door f.riemens (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Overig? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

GOVA (0) PRO, 18 jaar geleden

Er is een speciale procedure om de rechtuitstand van de stuurhoeksensor te calibreren.

Vooraleer de kalibratie van de stuurwielhoeksensor uit te voeren is het nodig het contact uit en aan te zetten en dan het stuurwiel minimaal een kwartslag naar links en een kwartslag naar rechts te verdraaien. De in de diagnosetoestellen aangegeven procedure kan daarna worden gevolgd (rijden in rechte lijn of uitlijning op de richtbank) vooraleer over te gaan tot kalibratie.

Hierna zal uw probleem opgelost zijn.

Mvg

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Overig of stel zelf een nieuwe vraag.