Citroën Evasion 1.8i: Evasion 1.8i met LPG installatie motorstoring

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8i

Enkele weken geleden heb ik een LPG installatie laten installeren bij een erkend LPG installateur. Mijn Evasion reed fantastisch, zowel op gas als op benzine. 2 weken geleden merk ik echter op dat bij het stationair draaien op benzine het toerental terugvalt tot sterk onder 500 toeren/minuut en dat de wagen naar benzine begint te ruiken. Ik vermoed dat er een probleem is met de installatie en breng de wagen opnieuw binnen bij de LPG installateur. Deze koppelt de batterij een tijd af en stelt enige tijd later de motor volledig af. Hij raadt me wel aan om een tiental kilometer op benzine te rijden, daarna zou de computer die het motormanagement regelt zijn waarden teruggevonden hebben en zou het probleem moeten opgelost zijn. Niets is minder waar, op benzine zakt, bij stationair draaien, het toerental steeds tot bijna stilvallen (lichtjes op dashboard lichten regelmatig op, motor sputtert en stottert). Duidelijk een slechte verbranding van de benzine. Dit is enkel bij ontkoppelen en stationair draaien, rijden op benzine zelf geeft geen enkel probleem.

Ik breng de wagen opnieuw naar de LPG installateur, daar mompelen ze iets van Lamdasonde, katalysator, slechte verbranding en besluiten ze om de aansluiting op de motorcomputer te checken. Probleem lijkt niet op te lossen te zijn en ik word doorverwezen naar mijn eigen Citroen-dealer. (waar ik nog niet langsgeweest ben)

Volgens hen zou de computer een volledige reset moeten krijgen en zou het probleem ook aan een maat- of meetsensor(?) kunnen liggen die zorgt voor het juiste mengsel van benzine.

Vandaag rijd ik naar mijn werk op LPG en licht plotseling het lichtje van motorstoring oranje op. Ik zet me aan kant, zet de motor af, wacht even en start opnieuw. Het lichtje brandt niet meer, oef :) Ik rijd een tijdje op benzine en schakel over op LPG, na enige ogenblikken is het lichtje daar terug. De motorstoring treedt blijkbaar enkel op bij het op LPG rijden.

Alvorens naar mijn Citroëngarage te gaan, had ik graag geweten of er iemand een gelijkaardig probleem gehad heeft, of iemand die iets van injectiemotoren kent mij eventueel kan bevestigen wat de LPG installateur gezegd heeft of eventueel iemand met een andere mogelijke oplossing voor het probleem.

Alvast bedankt.

Nic

cyberke

Geplaatst door cyberke (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Evasion? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

cyberke (0), 17 jaar geleden

Ik heb zonet de batterij afgekoppeld voor een goede 30 minuten. Terug aangekoppeld en kijk..... alles werkt nu zoals het hoort. Straks nog even een testritje maken en hopen dat het probleem opgelost is. :)

Nic

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Evasion of stel zelf een nieuwe vraag.