Citroën C1: Foutcode's uitlezen C1

Bouwjaar: 2009, Brandstof: LPG, Motorcode: 3 cilinder

Hallo,

Mijn zus heeft een foutcode/ motorstoringslampje branden in har C1. Ik krijg deze auto echter niet uitgelezen met mijn ELM327 en ook niet met mijn handscannertje U480. Hoe kan dit? Ik krijg gewoon geen verbinding.

Bedankt,

Erwin

Erwin2907

Geplaatst door Erwin2907 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën C1? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Is toch gewoon garantie? Laat dat probleem aan de dealer over.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Hoi Oldford,
Klopt, maar het probleem is: zij wonen in zeeland en hebben deze installatie in Eindhoven in laten bouwen (kastje-muur verhaal van LPG-boer en dealer). Toen ze daar terug kwamen heeft deze inbouwer naar eigen zeggen de lpg installatie rijker afgesteld, de storingscode was toen iets met arm mengsel (zal wel P0171 oid zijn geweest, maar dit weet ik niet zeker, omdat ze deze code niet meegekregen hebben.) Maar wanneer ik hoor dat ze het mengel rijker hebben gezet op LPG gaan bij mij alle alarmbellen rinkelen!! Ik denk ook dat de foutcode op benzine zal zijn arm mengsel. Daarom wilde ik rijden met de ELM327 aangesloten om de foutcodes uit te lezen, en de STFT waarde tijdens het rijden te bekijken en ook de LTFT. Ik heb ze nu gevraagd om bij de dealer uit te laten lezen en de foutcode + freeze frame data te laten vastleggen.

Maar ik vraag me dus af waarom ik dit ding niet kan uitlezen. Is dit Toyota software ofzo?

Renaultmonteurtje (0) PRO, 13 jaar geleden

Motor komt van de toyota groep, net als de regeleenheid

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Toch vreemd, mijn u480 scannertje zou ook op toyota moeten werken, maar doet dat toch niet. Is er wbt uitlezen iets bijzonders aan de hand bij de C1?

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Vanaf 2008 is het can-protocol verplicht. Daar zijn 4 varianten in - 2 snelheden en 2 adresserings mogelijkheden.
Misschien dat jouw scannertjes niet alle 4 de mogelijkheden aankunnen?

Als de auto al foutcodes geeft op benzine, kun je bij elke Citroen dealer terecht voor garantie.

Erwin2907 (0), 13 jaar geleden

Oldford,
Bedankt voor de info, dat wist ik nog niet. Ik heb ze geadviseerd de foutcode en freeze frame data te laten uitlezen en dan kijken we verder. Tegen advies van de garage in hebben ze deze installatie in laten bouwen, dus je begrijpt wel welke problemen dit geeft bij de Citroen dealer waar ze de auto hebben gekocht. Als ze het mij hadden gevraagd had ik ze zowiezo geadviseerd dit niet te doen, maar da's iets anders...
Ik bericht nog.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën C1 of stel zelf een nieuwe vraag.