Citroën Berlingo: HDi 2.0 trilt bij stationair toerental

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Diesel, Motorcode: HDi

Mijn Berlingo 2.0 HDi heeft nu 77.000 km gedraaid. Wat mij opvalt is dat als de motor wordt teruggeregeld naar stationair toerental hij begint te brommen/trillen. Als ik achter de uitlaat met een handschoen vasthou dan wordt het trillen minder. Ook heb ik naar motorsteunen gekeken, maar zie niet waarom die motor nu zo is gaan trillen. Laat ik de koppeling opkomen dan is het gelijk weg. Ook bij hogere toerentallen loopt de motor prima. Kan het zijn dat er iets aan de motor moet worden afgesteld? Wie herkent dit en weet de oplossing?

Kokopelli

Geplaatst door Kokopelli (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Berlingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

de onderste motorsteun(reactiesteun) wil nog weleens slap worden....

Kokopelli (0), 17 jaar geleden

Dank je wel voor de snelle reactie. Ik heb naar de onderste steun gekeken en gevoeld. Dat is natuurlijk de steun waarboven ook de aandrijfas doorheen loopt? Het rubber van de steun is inderdaad zacht vergeleken met b.v. de bovenste motorsteunen. Moet zo'n steun worden vervangen of kun je daar gewoon mee doorrijden?

arie549 (0) PRO, 17 jaar geleden

vervangen is niet noodzakelijk, het probleem zal alleen maar irritanter worden op de lang duur, zolang je je er nog niet aan ergert zou ik het eerst zo laten..

Kokopelli (0), 17 jaar geleden

Nee, ergeren doet het mij niet. Zo gauw de motor wordt belast is het weg en loopt hij mooi. Ik hou mij dus bij jouw advies. Nogmaals hartelijk dank!

Kokopelli (0), 16 jaar geleden

Het probleem van de trillende HDi heb ik gevonden. Heel simpel was de uitlaat voor de katalysator aan het doorrotten. Dat was niet te horen, maar dus wel te voelen. Op weg naar Frankrijk kwam ik er pas achter, omdat de uitlaat vlak voor Luik kaarsrecht afbrak. Voorzichtig terug naar Maastricht waar Kwikfit mij weer snel op weg heeft geholpen. Het trillen bij stationair draaien was gelijk over. De motor loopt weer als nieuw. Mocht iemand dus ook eens last hebben van dit euvel, kijk goed naar je uitlaat.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Berlingo of stel zelf een nieuwe vraag.