Citroën Saxo: Het betreft een saxo VTR

Bouwjaar: 1997

Mijn probleem is het volgende hij is verlaagd door de vorige eigenaar.
Hij rijd prima als een klein kartje, maar het volgende probleem doet zicht voor zodra ik op de snelweg kom en boven de 90KM kom, en dan een bocht naar rechts moet maken dat het dan net is of me auto anders wil voelt heel eng aan moet ik toegeven is net of je geen grip meer heb op de auto een bocht naar links is geen probleem. Nou tikt die ook af en toe met heuveltjes en terugschakelen en zo ik weet niet waar ik het moet zoeken iemand een tip of miscchien een veel voorkomend euvel? Ik hoop snel reactie rij niet fijn op de snelweg en moet toch zo'n 100KM per dag afleggen.

groetjs Koen en alvast bedankt voor reacties

koendesign

Geplaatst door koendesign (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Citroën Saxo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je een saxo verlaagd moet je ook de torsiestangen in hun vertanding verdraaien. Als je dat links en rechts verschillend doet dan is je bochtgedrag ook anders. Zet hem eens op een vlakke vloer en kijk achter eens of hij recht staat uit ervaring weet ik dat je er zo een tand naast zit groet John.

j.romijn (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik zie dat mijn antwoord wat vaag is maar ik bedoel de torsiestangen van de achtervering John.

koendesign (0), 18 jaar geleden

Kan het daardoor ook komen dat mijn rechterachterwiel scheef naar binnen staat terwijl links gewoon recht staat??

gr Koen

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Jij vraagt naar een veel voorkomend euvel, wel, ik heb er eentje voor je.
Bij 106 en saxo-achterassen slijten de draagarmen in de lagering met de achteras nogal snel. Er zit dan speling op. Dit kan misschien ook dat tikken veroorzaken. Controleer dit maar eens. Door de as te verlagen wordt het proces versneld.

koendesign (0), 18 jaar geleden

En daar is niks aan te doen dan een andere achteras? Maar wat vraag jij voor een achteras Peter?

mvg
Koen Nieuwenburg

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Je hebt mail

koendesign (0), 18 jaar geleden

Ik heb inderdaad offerte gedaan bij bart ebben ben ongeveer in totaal 600 euro kwijt, moet daar even voor sparen heb net een nieuw huissie en zo vandaar nou vroeg ik me af of het gevaarlijk is om zo door te blijven rijden, aangezien ik per dag 100km snelweg afleg?

mvg
Koen Nieuwenburg

Peter8838 (0), 18 jaar geleden

Zou er niet al te lang mee blijven rijden, het is niet voor niets een APK-afkeurpunt. Is die prijs incl. montage? Je kunt altijd proberen iets af te dingen. (heb je niet van mij)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Citroën Saxo of stel zelf een nieuwe vraag.